Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19002100

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

19 projektů (0,114s)

Projekt

Minoritní plodiny pro specifické využití v potravinářství (QG60130)

Cílem řešení projektu je rozšíření diverzity pěstovaných plodin v ČR a jejich vhodné využití. Předmětem řešení budou druhy definované EPC/GR jako minoritní (pluchaté pšenice, bezpluché ovsy a ječmeny, proso, pohanka tatarská), lusko...

GM - Potravinářství

  • 2006 - 2009
  • 8 415 tis. Kč
  • 8 081 tis. Kč
  • MZe
Projekt

*Výzkum a vývoj technologie umožňující výrobu piva pro celiatiky (bezlepkové pivo) (FI-IM5/067)

náhrada sladu jinými sladovanými obilovinami, které neobsahují gluten (pohanka obecná, pohanka tatarská, vhodné odrůdy prosa) a jednak rozštěpení glutenu v ječmenném sladu......

GM - Potravinářství

  • 2008 - 2010
  • 8 043 tis. Kč
  • 2 725 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Perspektívy vývoje konfliktních situací na krymském poloostrově a analýza stávajícího a žadoucího působení na EU Krymu (RM 08/01/10)

Zhodnotit vývoj situace na Krymském poloostrově, zejména s ohledem na bezpečnostní situaci, aktivity proruských skupin, otázky dělení majetku a vztahy uvnitř krymsko-tatarské komunity......

AD - Politologie a politické vědy

  • 2010 - 2010
  • 200 tis. Kč
  • 200 tis. Kč
  • MZV
Projekt

Možnosti využití polymorfismu bílkovin pro identifikaci a šlechtění vybraných odrůd pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench) (GP521/04/P031)

Plánovaný projekt je především zaměřen na hodnocení polymorfismu bílkovin u celkem 8 vybraných odrůd pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench) z kolekce genové existence heterostylie u pohanky (hodnocení jedinců s květním typem pin...

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2004 - 2006
  • 436 tis. Kč
  • 436 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Studium alelopatického potenciálu pohanky seté (Fagopyrum esculentum Moench) se zaměřením na fenolické látky (GP521/03/D076)

Pěstování maloobjemových plodin, mezi které se řadí i pohanka setá, je směřováno především do marginálních oblastí, zejména s ekologicky šetrnými systémy hospodaření. Pěstování pohanky v těchto oblastech je vhodné pro její nenáročno...

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 2003 - 2006
  • 730 tis. Kč
  • 730 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Diverzita genetických zdrojů pohanky (Fagopyrum sp.), její využití pro setrvalý rozvoj zemědělství a výrobu zdravých potravin v České republice a Číně (1P05ME808)

výměna a využití genetických zdrojů pohanky, studia ukazatelů kvality, výběr vhodných donorů pro šlechtění...

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2005 - 2007
  • 799 tis. Kč
  • 687 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Studium a využití kolekcí genetických zdrojů vybraných alternativních rostlin (RE0930950173)

Pro potřeby pěstitelského a šlechtitelského využití budou shromažďovány a v polních i laboratorních testech hodnoceny perspektivní genotypy tritikale, pšenice špaldy, pohanky, prosa, čiroku, slunečnice a druhů rodu Amaranthus. XXX XXX XXX......

9A - 9

  • 1993 - 1995
  • 1 254 tis. Kč
  • 2 508 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Studium variability genofondu pohanky (Fagopyrum) a výběr donorů specifických kvalitativních znaků (GA506/95/0589)

Z hlediska výživy má pohanka vemi příznivé složení. Není jen vynikající potravinou s vysokou nutriční kvalitou (skladba a kvalita bílkovin), ale i zdrojem specificky účinných látek (rutin, cholin ad.) příznivě působících na lidský organismus...

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 1995 - 1997
  • 716 tis. Kč
  • 716 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Izolace a charakterizace přírodních antioxidantů ze špaldových a pohankových mouk s potenciálním využitím při přípravě funkčních potravin (7AMB12SK103)

1,Pomocí kombinace moderních analytických metod prostudovat antioxidační vlastnosti jednotlivých vybraných kultivarů pšenice špaldy a pohanky 2,Vyselektovat odrůdy uvedených obilovin s nejlepšími antioxidačními vlastnostmi, resp. s nejvyšším...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2013
  • 100 tis. Kč
  • 100 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Monografie "Pohanka a proso" (GA521/05/2427)

aspoluautorů doplněny o nejnovější informace ze světa týkající se pohanky (Fagopyrum ssp...

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 2005 - 2005
  • 216 tis. Kč
  • 216 tis. Kč
  • GA ČR
  • 1 - 10 z 19