Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

4 (0,097s)

Projekt

Zlepšení nutričních, dietetických a senzorických vlastností tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů technologickými postupy s využitím fermentačních účinků bakterií mléčného kvašení (QJ1210257)

Cílem projektu je rozšířit možnosti využití tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů formou aplikace a zavedení nových a inovovaných technologických postupů jejich zpracování za využití fermentačních v...

GM - Potravinářství

  • 2012 - 2016
  • 14 579 tis. Kč
  • 12 792 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod (QJ1310256)

Vývoj a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií s vyšším nutričním, technologickým a bezpečnostním benefitem aplikací bakterií mléčného kvašení s antimikrobiálním účinkem.......

GM - Potravinářství

  • 2013 - 2017
  • 13 152 tis. Kč
  • 9 724 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků. (QK1910024)

Využít enzymatický a probiotický potenciál mikroorganismů k vývoji a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií a ke zvýšení kvality, nutriční hodnoty, výtěžnosti, trvanlivosti a zlepšení senzorických vlastností stáva...

Food and beverages

  • 2019 - 2023
  • 18 540 tis. Kč
  • 18 540 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití potenciálu různých metabolitů divokých kmenů bakterií mléčného kvašení a kvasinek k potlačení výskytu nežádoucích fungálních kontaminantů a prodloužení trvanlivosti mléčných a pekařských výrobků. (QK1910036)

Zjistit diversitu vláknitých hub a kvasinek způsobujících vady mléčných a pekárenských výrobků v ČR. Zavést metody molekulární biologie umožňující korektní taxonomické zařazení těchto izolátů a metody kvantifikace hub, včetně producentů některých my...

Food and beverages

  • 2019 - 2023
  • 17 647 tis. Kč
  • 17 647 tis. Kč
  • MZe
  • 1 - 4 z 4