Filtry
Zlepšení nutričních, dietetických a senzorických vlastností tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů technologickými postupy s využitím fermentačních účinků bakterií mléčného kvašení (QJ1210257)
Cílem projektu je rozšířit možnosti využití tuzemských, zejména alternativních a maloobjemových, obilovin a jejich mlýnských produktů formou aplikace a zavedení nových a inovovaných technologických postupů jejich zpracování za využití fermentačních v...
GM - Potravinářství
- 2012 - 2016 •
- 14 579 tis. Kč •
- 12 792 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 4. 2012 - 31. 12. 2016
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (88%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod (QJ1310256)
Vývoj a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií s vyšším nutričním, technologickým a bezpečnostním benefitem aplikací bakterií mléčného kvašení s antimikrobiálním účinkem.......
GM - Potravinářství
- 2013 - 2017 •
- 13 152 tis. Kč •
- 9 724 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2013 - 31. 12. 2017
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (74%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků. (QK1910024)
Využít enzymatický a probiotický potenciál mikroorganismů k vývoji a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií a ke zvýšení kvality, nutriční hodnoty, výtěžnosti, trvanlivosti a zlepšení senzorických vlastností stáva...
Food and beverages
- 2019 - 2023 •
- 18 540 tis. Kč •
- 18 540 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
Využití potenciálu různých metabolitů divokých kmenů bakterií mléčného kvašení a kvasinek k potlačení výskytu nežádoucích fungálních kontaminantů a prodloužení trvanlivosti mléčných a pekařských výrobků. (QK1910036)
Zjistit diversitu vláknitých hub a kvasinek způsobujících vady mléčných a pekárenských výrobků v ČR. Zavést metody molekulární biologie umožňující korektní taxonomické zařazení těchto izolátů a metody kvantifikace hub, včetně producentů některých my...
Food and beverages
- 2019 - 2023 •
- 17 647 tis. Kč •
- 17 647 tis. Kč •
- MZe
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo zemědělství
- 1 - 4 z 4