Filtry
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Zobrazit více
Více filtrů
Projekty
Hudební posluchači v České republice. (DA01P01OUK016)
Empirický sociologický výzkum hudebních posluchačů v České republice bude analyzovat hudební preference, hudební aktivity a participaci na hudebním životě ve vztahu ke vzdělání, sociální stratifikaci a dalším relevantním sociodemografickým charakteri...
AL - Umění, architektura, kulturní dědictví
- 2001 - 2001 •
- 425 tis. Kč •
- 425 tis. Kč •
- MK
Řešení projektu: 1. 1. 2001 - 1. 1. 2001
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo kultury
Výzkum technologií a příprava unikátní linky pro rozkvašování historických kmenů pivovarských kvasnic pro průmyslové využití. (2A-2TP1/031)
Výzkum biochemických a technologických vlastností klasických českých kmenů pivovarských kvasinek, uchovávaných v mezinárodně registrované sbírce VÚPS. Návazná realizace unikátní linky na propagaci a lisování kvasnic s kapacitou 700 kg ročně, umožňují...
GM - Potravinářství
- 2007 - 2011 •
- 13 505 tis. Kč •
- 7 428 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 1. 7. 2007 - 31. 12. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (55%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
Nárok zdravého rozumu (KJB900090704)
Předmětem návrhu je analýza pojmu zdravého rozumu. Vyváženějšího pohledu na tento pojem bychom mohli dosáhnout pomocí analýzy jeho použití v dějinnách jeho filosofické refelexe. Pojmová analýza zdravého rozumu, založená na historickém výzkumu, by měl...
AA - Filosofie a náboženství
- 2007 - 2009 •
- 200 tis. Kč •
- 200 tis. Kč •
- AV ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2007 - 31. 12. 2009
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Akademie věd České republiky
Interakce potravní matrice s malými ligandy ovlivňujícími aroma a texturu (OC 96.10)
Projekt se zabývá studiem interakcí mezi potravinami (jejich makromolekulárními složkami, bílkovinami a polysacharidy) a nízkomolekulrními organickými sloučeninami (ligandy), především vonnými a chuťovými látkami, které ovlivňují jednak texturu, jedn...
GM - Potravinářství
- 1999 - 1999 •
- 2 050 tis. Kč •
- 1 700 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 1999 - 1. 1. 1999
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (83%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Sociální dimenze domovního odpadu konzumace v postsocialistickém prostoru (GA14-03314S)
Lidská konzumace je primárně studována prostřednictvím komunikace s konzumenty. Tento přístup má ale své limity, protože nesměřuje přímo k materiální podstatě konzumace. Studium odpadků představuje kritický zdroj informací, který doplňuje výzkumy lid...
AC - Archeologie, antropologie, etnologie
- 2014 - 2018 •
- 2 693 tis. Kč •
- 2 693 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2014 - 5. 12. 2018
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Genetické zlepšování jabloní z hlediska kvality plodů a tolerance nebo rezistence k chorobám (OE39)
Rozpracování šlechtitelského materiálu jabloní ve směru zvýšení kvality plodů, odolnosti vůči chorobám a některých dalších důležitých znaků, vybrání perspektivních genotypů a zavedení nových odrůd do pěstitelské praxe včetně marketingu. Vytvoření a p...
GE - Šlechtění rostlin
- 1998 - 2002 •
- 21 589 tis. Kč •
- 9 849 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 1998 - 1. 1. 2002
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (46%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Kulturní kapitál legitimizační mechanismy a reprodukce kulturních hierarchií (GA19-12372S)
Projekt se zaměřuje na studium role a povahy kulturního kapitálu v současné společnosti. Soustředí se na studium institucionalizovaných mechanismů legitimizace, které mohou vést k ustanovování kulturních hierarchií. Projekt bude studovat legitimizačn...
Sociology
- 2019 - 2022 •
- 2 323 tis. Kč •
- 2 323 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 30. 6. 2022
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Faktory ovlivňující vývoj chemorecepce v dětství a dospívání v semilongitudinální perspektivě (GA20-09616S)
Cílem projektu je semilongitudinálně sledovat vývoj čichového a chuťového vnímání, včetně jejich metakognitivních aspektů, tj. všímavosti. Sledování bude probíhat po dobu 2 let pomocí 3 opakovaných měření provedených v odstupu 12 měsíců na vzorku cca...
Psychology (including human - machine relations)
- 2020 - 2023 •
- 4 588 tis. Kč •
- 4 588 tis. Kč •
- GA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2020 - 30. 6. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Grantová agentura České republiky
Vnímání chutí, oxidatívní poškození a mikroprostředí střeva v kolorektální karcinogeneze důsledky na riziko nemoci, jeho prognózu a prevenci. (NV15-27580A)
Nádory tlustého střeva a konečníku (CRC) vznikají v důsledku souhry četných genových variant s faktory životního prostředí. Výživa a střevní mikroflóra významně ovlivňují akumulaci poškození DNA, jejich opravu (udržující genomovou stabilitu a buněčné...
EE - Mikrobiologie, virologie
- 2015 - 2019 •
- 17 040 tis. Kč •
- 16 365 tis. Kč •
- MZ
Řešení projektu: 1. 5. 2015 - 31. 12. 2019
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (96%)
Poskytovatel: Ministerstvo zdravotnictví
Nové strategie studia úlohy teplotně citlivých TRP kanálů v detekci adstringentů (LUC24020)
Astringence (trpkost) je dotykový vjem suchosti a drsnosti vnímaný v ústní dutině, který závisí na teplotě a kombinuje několik dílčích pocitů, jako je hrubost, svraštělost nebo sametovost. Přestože molekulární nástup adstringence je spojován s aktiva...
Other biological topics
- 2024 - 2027 •
- 8 543 tis. Kč •
- 8 543 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 9. 2024 - 23. 10. 2027
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
- 1 - 10 z 10