Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19852030

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

10 projektů (1,191s)

Projekt

Hudební posluchači v České republice. (DA01P01OUK016)

Empirický sociologický výzkum hudebních posluchačů v České republice bude analyzovat hudební preference, hudební aktivity a participaci na hudebním životě ve vztahu ke vzdělání, sociální stratifikaci a dalším relevantním sociodemografickým charakteri...

AL - Umění, architektura, kulturní dědictví

  • 2001 - 2001
  • 425 tis. Kč
  • 425 tis. Kč
  • MK
Projekt

Výzkum technologií a příprava unikátní linky pro rozkvašování historických kmenů pivovarských kvasnic pro průmyslové využití. (2A-2TP1/031)

Výzkum biochemických a technologických vlastností klasických českých kmenů pivovarských kvasinek, uchovávaných v mezinárodně registrované sbírce VÚPS. Návazná realizace unikátní linky na propagaci a lisování kvasnic s kapacitou 700 kg ročně, umožňují...

GM - Potravinářství

  • 2007 - 2011
  • 13 505 tis. Kč
  • 7 428 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Nárok zdravého rozumu (KJB900090704)

Předmětem návrhu je analýza pojmu zdravého rozumu. Vyváženějšího pohledu na tento pojem bychom mohli dosáhnout pomocí analýzy jeho použití v dějinnách jeho filosofické refelexe. Pojmová analýza zdravého rozumu, založená na historickém výzkumu, by měl...

AA - Filosofie a náboženství

  • 2007 - 2009
  • 200 tis. Kč
  • 200 tis. Kč
  • AV ČR
Projekt

Interakce potravní matrice s malými ligandy ovlivňujícími aroma a texturu (OC 96.10)

Projekt se zabývá studiem interakcí mezi potravinami (jejich makromolekulárními složkami, bílkovinami a polysacharidy) a nízkomolekulrními organickými sloučeninami (ligandy), především vonnými a chuťovými látkami, které ovlivňují jednak texturu, jedn...

GM - Potravinářství

  • 1999 - 1999
  • 2 050 tis. Kč
  • 1 700 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Sociální dimenze domovního odpadu konzumace v postsocialistickém prostoru (GA14-03314S)

Lidská konzumace je primárně studována prostřednictvím komunikace s konzumenty. Tento přístup má ale své limity, protože nesměřuje přímo k materiální podstatě konzumace. Studium odpadků představuje kritický zdroj informací, který doplňuje výzkumy lid...

AC - Archeologie, antropologie, etnologie

  • 2014 - 2018
  • 2 693 tis. Kč
  • 2 693 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Genetické zlepšování jabloní z hlediska kvality plodů a tolerance nebo rezistence k chorobám (OE39)

Rozpracování šlechtitelského materiálu jabloní ve směru zvýšení kvality plodů, odolnosti vůči chorobám a některých dalších důležitých znaků, vybrání perspektivních genotypů a zavedení nových odrůd do pěstitelské praxe včetně marketingu. Vytvoření a p...

GE - Šlechtění rostlin

  • 1998 - 2002
  • 21 589 tis. Kč
  • 9 849 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Kulturní kapitál legitimizační mechanismy a reprodukce kulturních hierarchií (GA19-12372S)

Projekt se zaměřuje na studium role a povahy kulturního kapitálu v současné společnosti. Soustředí se na studium institucionalizovaných mechanismů legitimizace, které mohou vést k ustanovování kulturních hierarchií. Projekt bude studovat legitimizačn...

Sociology

  • 2019 - 2022
  • 2 323 tis. Kč
  • 2 323 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Faktory ovlivňující vývoj chemorecepce v dětství a dospívání v semilongitudinální perspektivě (GA20-09616S)

Cílem projektu je semilongitudinálně sledovat vývoj čichového a chuťového vnímání, včetně jejich metakognitivních aspektů, tj. všímavosti. Sledování bude probíhat po dobu 2 let pomocí 3 opakovaných měření provedených v odstupu 12 měsíců na vzorku cca...

Psychology (including human - machine relations)

  • 2020 - 2023
  • 4 588 tis. Kč
  • 4 588 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Vnímání chutí, oxidatívní poškození a mikroprostředí střeva v kolorektální karcinogeneze důsledky na riziko nemoci, jeho prognózu a prevenci. (NV15-27580A)

Nádory tlustého střeva a konečníku (CRC) vznikají v důsledku souhry četných genových variant s faktory životního prostředí. Výživa a střevní mikroflóra významně ovlivňují akumulaci poškození DNA, jejich opravu (udržující genomovou stabilitu a buněčné...

EE - Mikrobiologie, virologie

  • 2015 - 2019
  • 17 040 tis. Kč
  • 16 365 tis. Kč
  • MZ
Projekt

Nové strategie studia úlohy teplotně citlivých TRP kanálů v detekci adstringentů (LUC24020)

Astringence (trpkost) je dotykový vjem suchosti a drsnosti vnímaný v ústní dutině, který závisí na teplotě a kombinuje několik dílčích pocitů, jako je hrubost, svraštělost nebo sametovost. Přestože molekulární nástup adstringence je spojován s aktiva...

Other biological topics

  • 2024 - 2027
  • 8 543 tis. Kč
  • 8 543 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 10