Filtry
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit méně
Zobrazit více
Více filtrů
Projekty
Vinohradnictví a vinařství pro zachování a obnovu kulturní identity vinařských regionů na Moravě (DG16P02R017)
Cílem projektu je výraznou měrou přispět k zachování národního kulturního dědictví v oblasti vinařské kultury, zmapovat, zachovat a ověřit tradiční vinařské technologie (včetně potřebných mikroorganizmů) provázané s regionálními a lokálními ...
AL - Umění, architektura, kulturní dědictví
- 2016 - 2020 •
- 20 863 tis. Kč •
- 20 739 tis. Kč •
- MK
Řešení projektu: 1. 3. 2016 - 31. 12. 2020
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (99%)
Poskytovatel: Ministerstvo kultury
Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie (TH02030280)
Technologicky zdokonalit a rozvinout alternativu ke dvěma obvyklejším konceptům v technologii výroby vína (použití čistých kultur vinařských kvasinek a víno terroir - spontánní fermentace) • dokumentace procesu na úrovni chemismu a biomu • u...
GM - Potravinářství
- 2017 - 2020 •
- 13 445 tis. Kč •
- 8 067 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2017 - 30. 11. 2020
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (60%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Elektronová struktura složitých magnetických systémů (IAA1010214)
Soubor programů WIEN umožňuje relativně spolehlivě určit elektronovou strukturu světě. Navrhovatel projektu spolupracuje již téměř deset let na vývoji WIENu ke kvalitativnímu vylepšení WIENu zavedením "metody lokálních orbi...
BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
- 2002 - 2006 •
- 6 046 tis. Kč •
- 1 886 tis. Kč •
- AV ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2002 - 1. 1. 2006
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (31%)
Poskytovatel: Akademie věd České republiky
Wine waste investigation Europe (7D08001)
A beneficial use for the antioxidants and BACs found in grape marc left over from organic wine production and their application in the food, pharmacuetical and cosmetics industries is sought. In particular the use of BACs in place of SO2 in ...
GM - Potravinářství
- 2008 - 2011 •
- 25 656 tis. Kč •
- 12 828 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 5. 2008 - 30. 4. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (50%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Bioelektronický jazyk pro určení kvality vína. (2B08035)
Cílem projektu je návrh, testování a konstrukce multikanálového biosensoru pro sledování kvality vína, ověření jeho funkčnosti v reálných podmínkách výroby vína.......
CE - Biochemie
- 2008 - 2011 •
- 19 226 tis. Kč •
- 17 167 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 3. 2008 - 31. 12. 2011
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (89%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Využití alternativních surovin pro výrobu bioplynu (EG20_321/0024372)
Cílem projektu je vývoj nové technologie, která umožní zpracování dosud netradičních odpadních surovin v bioplynových stanicích. Technologie bude založena na chemicko-termické předúpravě fermentačně těžko-rozložitelných odpadních su...
Bioproducts (products that are manufactured using biological material as feedstock) biomaterials, bioplastics, biofuels, bioderived bulk and fine chemicals, bio-derived novel materials
- 2021 - 2023 •
- 11 654 tis. Kč •
- 0 tis. Kč •
- MPO
Řešení projektu: 1. 1. 2021 - 31. 3. 2023
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (0%)
Poskytovatel: Ministerstvo průmyslu a obchodu
CZ 9801.04.05, Jižní Morava, Centra pro transfer technologií (ME 340)
Vytvořit a vybavit technikou útvary pro transfer technologií ve vysokoškolských centrech Moravy (Brno, Ostrava, Olomouc, Zlín), zaškolit jejich pracovníky na sběr výsledků V&V nabízených průmyslu. Ve spolupráci s B.I.T. Wien rozšíři...
AF - Dokumentace, knihovnictví, práce s informacemi
- 1999 - 2000 •
- 2 937 tis. Kč •
- 2 817 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 1999 - 1. 1. 2000
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (96%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Medical EcoSystem-Personalized Event-Based Suveillance (7E10054)
influenzahave raised awareness for European society?s increasing vulnerability. Traditional sources other than the traditional ones. Second, a critical strategy for circumventing time with which information propagates through the <...
JD - Využití počítačů, robotika a její aplikace
- 2010 - 2012 •
- 2 037 tis. Kč •
- 2 037 tis. Kč •
- MŠMT
Řešení projektu: 1. 1. 2010 - 30. 6. 2012
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (100%)
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
NOS | Senzomika jako řídící prvek vinařské technologie (TH04030119)
V rámci projektu bude experimentálním způsobem zjištěn rozsah uplatnění senzomiky v rámci celé technologie výroby vína. Na rozdíl od senzorické analýzy hotového možnosti moderního analytického oboru se zcela zjevným úmyslem zdokonalit te...
Food and beverages
- 2019 - 2022 •
- 12 652 tis. Kč •
- 7 590 tis. Kč •
- TA ČR
Řešení projektu: 1. 1. 2019 - 31. 12. 2022
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (60%)
Poskytovatel: Technologická agentura ČR
Tradiční vápenné technologie historických staveb a jejich využití v současnosti (DF11P01OVV010)
Hlavním cílem projektu je výzkum a vývoj tradičních vápenných technologií, jenž jsou: a/ Identifikace zaniklých surovinových zdrojů a specifických technologií zpracovánívápenného vápenné pece a tradiční technologie výpalu p...
AL - Umění, architektura, kulturní dědictví
- 2011 - 2015 •
- 19 208 tis. Kč •
- 18 902 tis. Kč •
- MK
Řešení projektu: 1. 3. 2011 - 31. 12. 2015
Uznané náklady
Podpora ze státního rozpočtu (98%)
Poskytovatel: Ministerstvo kultury
- 1 - 10 z 7 595