Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19002100

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

31 projektů (0,158s)

Projekt

Model pro kvantifikaci sekundárních metabolitů (ME 243)

Chmel, kvantifikační model, chemotaxonomie chmele, polyfenoly, chmelové silice, chmel Předmětem projektu je zpracování korelací mezi chemotaxonomickými daty a jejich využití při popisu kvalitativní......

GM - Potravinářství

  • 1997 - 2000
  • 825 tis. Kč
  • 510 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Zlepšení produkce meruněk a broskvoní (ME 249)

Cílem řesení projektu je spolupráce v oblasti zlepšení produkce meruněk a broskvoní. Projekt je zaměřen na studium genofondu meruněk a broskvoní na obou pracovištích,na vyběr odolných genotypů vůči hlavním abiotickým a biotickým patogenům.......

GE - Šlechtění rostlin

  • 1998 - 1999
  • 115 tis. Kč
  • 100 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Technologie pěstování brambor - nové postupy šetrné k životnímu prostředí (QI101A184)

Navrhnout, ověřit a v praxi využít a rozšířit technologie pěstování brambor šetrné k životnímu prostředí....

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 2010 - 2014
  • 19 983 tis. Kč
  • 17 832 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Studium faktorů ovlivňujících fenolové látky piva od surovin k hotovému pivu. (ME10110)

Cílem projektu je charakterizovat monomerní a polymerní fenoly českých a čínských odrůd ječmene, sladu a chmele a vyhodnotit pivovarský a sladařský proces z hlediska antioxidační kapacity a obsahu polyfenolů meziproduktů a hotového piva.......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2012
  • 1 204 tis. Kč
  • 1 204 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Studium enzymatické aktivity pro zlepšení biologického potenciálu jarního sladovnického ječmene (QH81056)

Využitím zdrojů ječmene nesoucích gen sníženého obsahu enzymu lipoxygenasy a aplikací klasických a molekulárních metod vytvořit genotypy ječmene, splňující současné a perspektivní požadavky sladovnického a pivovarského průmyslu.......

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2008 - 2012
  • 7 089 tis. Kč
  • 6 716 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Odrůdové charakteristiky jablek z hlediska přítomnosti alergenů (Mal d1) (QH92220)

Vybrat odrůdy jabloně s nízkým obsahem nejzávažnějšího alergenu Mal d1. Zpracovat technologii pěstování, včetně vhodného skladování plodů. Odrůdy s nepatrným množstvím alergenu Mal d1, navrhnout na zařazení do šlechtitelských programů.......

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 2009 - 2011
  • 5 843 tis. Kč
  • 5 482 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Technologie zpracování chmele k netradičním potravinářským účelům (EP9351)

Předmětem řešení projektu jsou možnosti využití přídavku chmele při výrobě trvanlivého pečiva, především chleba. Potitivní vlastnosti některých složek chmele (chmelové pryskyřice, polyfenoly) mohou zvýšit nutriční hodnotu pekárenských výrobků. Ve výz...

GM - Potravinářství

  • 1999 - 2002
  • 1 002 tis. Kč
  • 750 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Rozšíření technologie pěstování konopí setého (Cannabis sativa L.)pro využití biomasy a semene. (QH81219)

Cílem projektu je vypracovat vhodné pěstitelské metodiky pro konopí seté v návaznosti na různé oblasti pěstování, způsob sklizně, výnosové charakteristiky, kvalitu a následné využití produkce stonku a semene.......

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 2008 - 2012
  • 16 614 tis. Kč
  • 15 325 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití brambor s barevnou dužninou jako alternativní plodiny se specifickou potravinářskou kvalitou (QH92110)

S využitím biodiverzity odrůd brambor s barevnou dužninou vyvinout a ověřit postupy produkce hlíz s vysokou antioxidační kapacitou, vysokým obsahem antokyanů a příznivou stolní hodnotou zajistit alternativní potravinu pro vyšší kvalitu výživy obyvate...

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 2009 - 2011
  • 2 452 tis. Kč
  • 2 452 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Analýza rezistence řepky vůči virovým patogenům (TM01000044)

Cílem projektu je získat nové poznatky a originální znalosti o virových patogenech řepky vedoucí k prohloubení poznatků o patogenezi viróz s ohledem na měnící se klima a o rezistenci rostlin vůči virovým patogenům. Cílem projektu bude také identifika...

Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

  • 2020 - 2022
  • 7 446 tis. Kč
  • 5 460 tis. Kč
  • TA ČR
  • 1 - 10 z 31