Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19852030

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

    • Zobrazit více

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

430 projektů (0,088s)

Projekt

Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)

Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2014
  • 23 871 tis. Kč
  • 21 218 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Využití biodiverzity zásobních proteinů pšenice s důrazem na nízkomolekulární gluteniny ve vztahu ke kvalitě produkce (QH92155)

Získat nové teoretické a metodické poznatky o vnitrodruhové diverzitě zásobních proteinů pšenice s důrazem na LMW-GS, ověřit nové perspektivní detekční systémy, definovat vztahy mezi bílkovinnými geny a významnými kvalitativními parametry zrna pšenic...

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • 2009 - 2011
  • 3 737 tis. Kč
  • 3 709 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi (QJ1510341)

Celkovým cílem projektu je výzkum a vývoj nových technologií a receptur vybraných potravinářských produktů s využitím membránových procesů, mikrofiltrace, ultrafiltrace, elektrodialýzy, které jsou pro využití v potravinářství nejvhodnější a budou upl...

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 15 381 tis. Kč
  • 11 082 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Charakteristické rysy imunitní odpovědi na pšeničné bílkoviny u alergiků a celiaků (GA310/05/2245)

Složky potravy běžně nevyvolávají v trávícím traktu imunitní odpopvěd s klinickými příznaky, neboť u většiny osob je navozen stav neodpovídavosti, orální tolerance. Potravinová alergie, vyskytující se především u dětí (u 6-8% novorozenců), má rostouc...

EC - Imunologie

  • 2005 - 2007
  • 2 273 tis. Kč
  • 2 273 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Vývoj bezlepkového pečiva s vysokou nutriční hodnotou využitím nových technologických postupů a netradičních potravinářských surovin a posouzení zdravotních rizik (TH03010019)

Během realizace projektu je cílem vývoj nutričně i chuťově plnohodnotného běžného a trvanlivého bezlepkového pečiva vhodného pro dlouhodobou konzumaci pacienty s celiakií, pšeničnou alergií a intolerancí. Bezlepková dieta je doposud jedinou racionáln...

Food and beverages

  • 2018 - 2021
  • 22 500 tis. Kč
  • 13 385 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Výzkum ochrany pšenice proti houbovým chorobám (ME 618)

Cílem projektu je hledat možnosti ochrany pšenice proti houbovým chorobám jako rozhodujícím faktorům, snižujícím výnos a zhoršujícím potravinářskou a krmnou kvalitu zrna.Pozornost bude věnována selekci zdrojů odolnosti k významným chorobám, které bud...

GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • 2003 - 2004
  • 452 tis. Kč
  • 270 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Technologie a metody pro zachování kvality, bezpečnosti a nutriční hodnoty vybraných rostlinných surovin (QJ1510204)

Cílem projektu je vytvořit nástroje a vypracovat systémy posklizňových úprav a skladování vybraných potravinářských rostlinných produktů pro zachování jejich nutriční, technologické a hygienické kvality. Dále vypracovat vhodné metody a postupy pro ko...

GM - Potravinářství

  • 2015 - 2018
  • 13 787 tis. Kč
  • 11 658 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Analýza vlivu stresových faktorů chladu a sucha na odolnost různých genotypů pšenice s odlišnou úrovní odolnosti se zaměřením na studium změn proteomu (GPP501/11/P637)

Sucho a chlad výrazně limitují růst a výnos pšenice. Aklimace je komplexní fyziologický proces, které vede ke zvýšení odolnosti rostlin vůči nepříznivým vlivům daného stresu. Nárůst odolnosti lze stanovit buď přímo (letální teplota, hydratace pletiv)...

GE - Šlechtění rostlin

  • 2011 - 2013
  • 1 464 tis. Kč
  • 1 464 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Improvement of winter wheat resistance to pathogens using traditional and molecular genetic methods (MEB040712)

Testování Pyrenophora tritici-repentis v polním pokusu s umělou infekcí v podmínkách obou zemí. Testování izolátů Pyrenophora tritici-repentis z ČR i Maďarska ve skleníkových podmínkách. Zjišťování fyziologických ras těchto izolátů, metodické sjednoc...

GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin

  • 2008 - 2008
  • 24 tis. Kč
  • 24 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Genomics for Triticeae Improvement (7E08064)

For many years the size and complexity of the wheat, barley and rye genomes have hampered the development of genomics and its application to produce Triticeae from the wheat and barley group 1 and 3 chromosomes that carry a large nu...

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2008 - 2012
  • 7 032 tis. Kč
  • 7 032 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 430