Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

-
19002100

Spojovat pomocíNeboA

Spojovat pomocíNeboA

VybratVše/Nic
    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

    • Zobrazit méně

VybratVše/Nic

Spojovat pomocíNeboA

-

Více filtrů

Projekty

18 projektů (0,1s)

Projekt

Research of selenium-enriched lactic acid bacteria, bifidobacteria and yeasts and influence of low-pH stress exposure on their selenium biotransformation efficiency. (LTC20014)

The goal of the project is to identify and to select selenium-biotransforming strains of lactic acid bacteria (LAB), bifidobacteria and yeasts for development of, bifidobacteria and yeasts; their properties after selenium-enrichment...

Microbiology

  • 2020 - 2023
  • 3 453 tis. Kč
  • 3 453 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Optimalizace a zavedení technologie vysoce produkčních procesů využívajících rekombinantních methylotrofních kvasinek do průmyslového měřítka (1P05OE189)

inovační stabilní proces kultivace rekombinantní kvasinky Pichia pastoris, stabilní technologie kultivace, produkce rekombinantního proteinu...

EI - Biotechnologie a bionika

  • 2005 - 2007
  • 4 645 tis. Kč
  • 2 776 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků. (QK1910024)

Využít enzymatický a probiotický potenciál mikroorganismů k vývoji a zavedení do výroby nových potravinářských výrobků na bázi mléka a cereálií a ke zvýšení kvality, nutriční hodnoty, výtěžnosti, trvanlivosti a zlepšení senzorických vlastností stáva...

Food and beverages

  • 2019 - 2023
  • 18 540 tis. Kč
  • 18 540 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Vývoj sektových a hybridních vinařských kvasinek (EG20_321/0024407)

Projekt Vývoj sektových a hybridních vinařských kvasinek (NewSec) reflektuje na zvyšující se poptávku v enologické společnosti po sofistikovaných kvasinkových preparátech, které výrobku přinášejí přidanou hodnotu. Jednak je to využití autochtonních m...

Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

  • 2021 - 2023
  • 14 664 tis. Kč
  • 0 tis. Kč
  • MPO
Projekt

Specific transporters of non-conventional yeasts (LTC20005)

In this project, we will use our know-how obtained and tools constructed so far to characterize in detail cell transporters whose activity contributes to specific qualities of non-conventional yeast species. We will mainly focus on searching for and ...

Microbiology

  • 2020 - 2023
  • 5 224 tis. Kč
  • 5 224 tis. Kč
  • MŠMT
Projekt

Vývoj neselektivních ekologických přípravků určených k ochraně infrastrukturních celků čistíren odpadních vod před mikrobiální aktivitou (SS07020008)

Hlavním cílem navrhovaného projektu budou dvě přesné zcela nové obsahové definice přípravků potlačujících mikrobiální aktivitu v interiérových prostorách infrastrukturních celků čistíren odpadních vod. Důraz bude kladen především na vývoj přípravků s...

Civil engineering

  • 2024 - 2026
  • 8 078 tis. Kč
  • 6 462 tis. Kč
  • TA ČR
Projekt

Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality (QI101B090)

Vypracovat nové receptury a postupy výroby funkčních potravin s využitím bioaktivních látek obilovin, chmele a mléka v nejvýznamnějších oborech potravinářské produkce (mlékárenství, pekárensktví a nápojářství).......

GM - Potravinářství

  • 2010 - 2014
  • 23 871 tis. Kč
  • 21 218 tis. Kč
  • MZe
Projekt

Druhová identifikace patogenních kvasinek založená na analýze teploty tání produktů fingerprintingu (NR8365)

Vývoj nové metody konečné druhové identifikace patogenních kvasinek, založené na analýze výsledků fingerprintingu kvasinkových izolátů pomocí odečtu teplot tání produktů PCR z křivky tání reakční směsi po skončení PCR. Pořízení veřejně přístupné data...

FN - Epidemiologie, infekční nemoci a klinická imunologie

  • 2005 - 2009
  • 2 823 tis. Kč
  • 2 477 tis. Kč
  • MZ
Projekt

Studium fyziologické a molekulové podstaty vysoké osmotolerance kvasinky Zygosaccharomyces rouxii (GA204/05/0028)

Kvasinka Zygosaccharomyces rouxii se, na rozdíl od blízce příbuzné modelové kvasinky Saccharomyces cerevisiae, vyznačuje velmi vysokou tolerancí k osmotickému stresu. Tato vlastnost je zřejmě podmíněna skupinou specifických genů, jejichž přítomnost z...

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2005 - 2007
  • 1 768 tis. Kč
  • 1 768 tis. Kč
  • GA ČR
Projekt

Centrum molekulární biologie a fyziologie společenstev kvasinek (LC531)

Předmětem činnosti Centra molekulární biologie a fyziologie společenstev kvasinek je studium molekulární podstaty komunikace, vývoje a stárnutí mnohobuněčných populací kvasinek. Téma vychází z poznání, že se mikroorganismy (včetně kvasinek) v přiroze...

EB - Genetika a molekulární biologie

  • 2005 - 2011
  • 80 089 tis. Kč
  • 58 687 tis. Kč
  • MŠMT
  • 1 - 10 z 18