Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtry

294 (0,108s)

Výsledek výzkumu

Stability, microstructural and rheological properties of Pickering emulsion stabilized by xanthan gum/lysozyme nanoparticles coupled with xanthan gum

Polymer science

  • 2020
  • Jimp
  • Odkaz
Výsledek výzkumu

Xanthan gum as the Binder for the Lithium-Sulfur Batteries

Chemical process engineering

  • 2020
  • O
Výsledek výzkumu

Physical-mechanical properties and durability of hydraulic lime-based mortars with non-traditional biopolymers

Civil engineering

  • 2019
  • D
  • Odkaz
Výsledek výzkumu

Gum karaya (Sterculia urens) stabilized zero-valent iron nanoparticles: characterization and applications for the removal of chromium and volatile organic pollutants from water

Inorganic and nuclear chemistry

  • 2017
  • Jimp
  • Odkaz
Výsledek výzkumu

Rheological characteristics of aerial lime-based pastes with addition of biopolymers

Civil engineering

  • 2018
  • D
  • Odkaz
Výsledek výzkumu

Characterization of aerial lime-based mortars with addition of biopolymers

Civil engineering

  • 2018
  • D
  • Odkaz
Výsledek výzkumu

Development of pH-Responsive Biopolymeric Nanocapsule for Antibacterial Essential Oils

Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • 2020
  • Jimp
  • Odkaz
Výsledek výzkumu

Využití lektinové histochemie k detekci xanthanové gumy v masných výrobcích

Xanthanová guma je aditivní látka, která se často přidává do potravin, jako jsou masné výrobky, mléčné výrobky, pekárenské výrobky, džusy nebo dresinky. Lektinová histochemie je metoda, která využívá vazby lektinů na specifické sach...

Food and beverages

  • 2022
  • Jost
  • Odkaz
Výsledek výzkumu

Thermo compression of thermoplastic Agar-Xanthan gum-carboxymethyl cellulose blend

Polymer science

  • 2021
  • Jimp
  • Odkaz
Výsledek výzkumu

Anaerobní degradace směsí polyvinylalkoholu s xanthanem a glycerolem.

Cílem práce bylo otestovat biorozložitelnost vzorků směsí PVAL s xanthanem a glycerolem ve vodném anaerobním prostředí (degradace byla sledována na základě produkce methanu a CO2 metodou GC.Testované vzorky směsí obsahovaly od 25 ? 70 hmot. ...

DM - Tuhý odpad a jeho kontrola, recyklace

  • 2008
  • D
  • 1 - 10 z 294