All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
2B06118

The effect of processing on the fate of important nutrients and chemical contaminants in baby food.

Public support

  • Provider

    Ministry of Education, Youth and Sports

  • Programme

    Health and quality of life

  • Call for proposals

    Zdravý a kvalitní život 1 (SMSM2006002B1)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    1182/2010-31

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vliv technologického zpracování na osud nutričně významných látek a kontaminantů v dětské a kojenecké výživě.

  • Annotation in Czech

    Projekt zahrnuje dva okruhy, studium faktorů vztahující se k zajištění bezpečnosti vybraných potravin rostlinného původů (dětských a kojeneckých výživ) a studie zaměřené n zvýšení retence nutričně významných složek těchto produktech během celého procesuzpracování od výběru a produkce surovin po distribuci a skladování. Na řešení projektu se podílí přední tuzemský výrobce potravin společnost Hamé a.s.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    GF - Diseases, pests, weeds and plant protection

  • CEP - another secondary branch

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages<br>40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    The results of this project are valuable and original.They were prepared and tested methods for assesment of CMP and procedures for obtaining its concentrates. After verifying the functional properties of CMP was successfully applied in fermented products and processed cheeses with higher health benefit.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jul 1, 2006

  • Realization period - end

    Jun 30, 2011

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Feb 25, 2011

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP12-MSM-2B-U/01:1

  • Data delivery date

    Jul 3, 2012

Finance

  • Total approved costs

    10,528 thou. CZK

  • Public financial support

    9,200 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    1,328 thou. CZK