All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of Milk Products Having the Defined Nutrition Parameters for Groups of Inhabitants Suffering with Health Deficiencies

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    MILCOM a.s.

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vývoj mléčných výrobků s definovanými nutričními parametry pro skupiny obyvatelstva se specifickými nároky na výživu

  • Annotation in Czech

    V posledních letech se pod tlakem lékařského poznání a osvěty a zájmu o rozšíření vyráběného mléčného sortimentu rychle rozbíhá vývoj celé řady tzv. zdravých mléčných výrobků. Mléčné výrobky obecně obsahují komplexní, plnohodnotné a životu prospěšné výživné látky a lze je úspěšně modifikovat a fortifikovat tak, aby mohly sloužit jako podpůrné i případně léčivé přípravky pro určité rizikové skupiny populace, podávané v přirozené formě. Navrhovaný projekt bude podle požadavků a na doporučení lékařských odborníků řešit výzkum, vývoj a technologické návrhy výrob některých mléčných výrobků, které lépe splňují výživové nároky populace včetně rizikových skupin: - podpůrný přípravek k řešení závažné problematiky osteoporózy a deficitu vápníku obecně, zvláště pak u dospívající mládeže a geriatrické populace - v oblasti kojenecké a dětské výživy bude z technologického hlediska řešena otázka obsahu polynenasycených mastných kyselin, stopových prvků a optimálního obsahu bílkovin - v rámci řešení kritického

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Byly vyvinuty nové typy mléčných výrobků, např.analog sýra s rostlinným tukem, kojenecká výživa obohacená jódem, výrobek pro výživu těhotných a kojících matek, kysané sójové výrobky.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 2000

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    4,620 thou. CZK

  • Public financial support

    3,570 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK