Evaluation of technological quality of wheat by direct methods,determination of technological standards in relation to quality of cereal products.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Mills spol.s.r.o.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Hodnocení technologické jakosti potravinářské pšenice s využitím přímých metod, formulace technologických požadavků na kvalitu suroviny.
Annotation in Czech
Standardizace přímých metod hodnocení technologické jakosti potravinářské pšenice ve vazbě na zpracování v českých mlýnech a pekárnách a na legislativu EU.Sledování hlavních charakteristik základních typů mlýnských výrobků v závislosti na senzorických vlastnostech pekařských výrobků.Zjišťování vzájemných vztahů jakostních ukazatelů potravinářské pšenice ze sklizní 1995-7, jejich rozbor vícerozměrnými statistickými metodami, porovnání s experimentálními modely z minulých prací.Prověření některých technologicky významných vlastností potravinářské pšenice a mouky, které nepřímo ovlivňují zpracovatelnost a nejsou normalizovány.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1996
Realization period - end
Jan 1, 1998
Project status
B - Running multi-year project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1997/MZE/MZE7EP/V/9:7
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
800 thou. CZK
Public financial support
564 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK