Standardization of Technological Quality of Chicken.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Standardizace technologické jakosti kuřecího masa
Annotation in Czech
V blízké budoucnosti se předpokládá zvyšování podílu jatečně opracovaných kuřat zpracovaných na drůbeží masné výrobky. Podmínkou úspěšnosti tohoto zaměření je důkladná znalost složení a technologických vlastností kuřecího masa, které na rozdíl od masa vepřového a hovězího ve značné míře dosud chybí. Řešení projektu má takové informace poskytnout. Proto bude hodnocen průběh postmortálních změn ve svalovině poražených kuřat a budou hodnoceny vlastnosti masa důležité pro jeho technologické uplatnění. Získané hodnoty budou posuzovány v návaznosti na intravitální, předporážkové i porážkové okolnosti. Bude snaha částečně eliminovat ty premortální faktory, které působí negativně na technologické vlastnosti kuřecího masa. Dále bude snahou eliminovat přílišrozsáhlou variabilitu jakosti porážených kuřat i variabilitu jakostních znaků kuřecího masa v zájmu standardizace jakosti hlavní suroviny, výrobní jistoty a stabilní vyrovnané jakosti výrobků z drůbežího masa. Bude sledován vliv hlavních technologic
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. Výsledky jsou podkladem pro stanovení kriterií pro technologickou jakost kuřecího masa a dosažení větší standardizace základní suroviny .
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1996
Realization period - end
Jan 1, 1999
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/2000/MZE/MZE0QA/U/5:1
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
602 thou. CZK
Public financial support
602 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK