All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
EP7146

Evaluation of adulteration of fruit and vegetables products and semiproducts

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Identifikace falšování výrobků a polotovarů z ovoce a zeleniny

  • Annotation in Czech

    Navrhovaný projekt zahrnuje kompilaci indikátorů autenticity a dodržení technologie výroby produktů a polotovarů z ovoce a zeleniny. Na přehled indikátorů bude navazovat kompilace postupů sledování uvedených parametrů (jak přebírání standardních postupůEU tak i nových metod). Převzaté a nově vyvinuté postupy budou validovány a použity pro analýzu souborů vzorků různých skupin výrobků a polotovarů. Řešení projektu umožní návrh revize norem, zavedení standardních postupů EU, zavedení kontroly autenticit ya kvality výrobků a polotovarů z ovoce a zeleniny. Jedním z výstupů bude soubor metodik a návrh standardních hodnot základních kritérií včetně rozsahů, kterých u autentických výrobků mohou tyto hodnoty nabývat.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. Byly stanoveny standardní hodnoty jakostních ukazatelů a rozsahy těchto hodnot pro vybrané výrobky a polotovary z ovoce a zeleniny jako podklad pro průkaz jejich falšování.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1997

  • Realization period - end

    Jan 1, 1999

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2000/MZE/MZE0QA/U/5:1

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    1,164 thou. CZK

  • Public financial support

    864 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK