Dietary fibre and nutritional value of foods.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Vláknina potravy a nutriční hodnota potravin
Annotation in Czech
Budou zpracovány dostupné informace o obsahu TDF v potravinách formou studia databází, potravinových tabulek ( zahraničních i domácích ) a odborné literatutry. U vybraných vzorků se provede stanovení obsahu TDF metodou AOAC. Budou formulovány přepočítávací vzorce na základě tabulkových údajů o obsahu TDF a hrubé vlákniny pro konkrétní potravinu (případně komoditu) a na základě experimentálních výsledků.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Project results evaluation
Výsledky jsou značným přínosem k znalostem o obsahu vlákniny u významné skupiny potravin. Řešení probíhalo i přes schválenou změnu rozšíření výstupu v souladu s plánem.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1999
Realization period - end
Jan 1, 2002
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/2003/MZE/MZE3QA/U/N/3:1
Data delivery date
Oct 23, 2003
Finance
Total approved costs
1,750 thou. CZK
Public financial support
1,400 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
360 thou. CZK