All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Exploring α-L-rhamnosyl-β-D-glucosidases — emerging enzymes in food chemistry

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

    Standardní projekty 23 (SGA0201900001)

  • Main participants

    Mikrobiologický ústav AV ČR, v. v. i.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    19-00091S

Alternative language

  • Project name in Czech

    Prozkoumání α-L-rhamnosyl-β-D-glukosidas — enzymů rozvíjejících se v potravinářství

  • Annotation in Czech

    Vedlejší produkty obsahující rutin a hesperidin jsou generovány v průmyslovém zemědělství a potravinářském průmyslu ve velkém měřítku. α-L-Rhamnosyl-β-D-glukosidasy (rutinosidasy) jsou málo známé unikátní mikrobiální pro disacharidy specifické glykosidasy reagující s rutinem, hesperidinem a dalšími rutinosidy. Rutinosidy, které obsahují kromě flavonoidního aglykonu disacharid rutinosu, mají velice zajímavé vlastnosti využitelné v potravinářství a v medicíně. V rámci tohoto projektu se zaměříme na prozkoumání a porozumění vztahu mezi strukturou, funkcí a promiskuitou u čtyř α-L-rhamnosyl-β-D-glukosidas cílenou mutagenezí, určením substrátových specifit a kinetických parametrů a strukturální analýzou enzymových produktů. In silico vázání substrátů do aktivního místa rutinosidas doplní naše úkoly v projektu. Další cíle tohoto projektu jsou: prozkoumání a vypracování optimálních podmínek pro hydrolytické a transglykosylační (syntetické) reakce, enzymatické konverze substrátů v pevném stavu a získání struktury jedné α-L-rhamnosyl-β-D-glukosidasy.

Scientific branches

  • R&D category

    ZV - Basic research

  • OECD FORD - main branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • OECD FORD - secondary branch

  • OECD FORD - another secondary branch

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    EI - Biotechnology and bionics

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2019

  • Realization period - end

    Dec 31, 2023

  • Project status

  • Latest support payment

    Apr 30, 2021

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP22-GA0-GA-R

  • Data delivery date

    Feb 22, 2022

Finance

  • Total approved costs

    4,411 thou. CZK

  • Public financial support

    4,411 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK