All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Study of sensory active peptides derived from casein

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Studie sensoricky významných peptidů odvozených od kaseinu

  • Annotation in Czech

    Projekt je zaměřen na studium proteolýzy fosfoproteinů na příkladu kaseinů a jejich odbourávání během zrání sýrů. Dále budou izolovány některé senzoricky významné peptidy ze zrajících sýrů. Tyto peptidy budou dále charakterizovány. Bude ověřena hypotézao účasti fosfatáz v mechanismu proteolýzy kaseinů. Zastoupení jednotlivých fosfopeptidů během zrání bude studováno pomocí elektroforetických technik. Z technologických důvodů bude zastoupení fosfoproteinů porovnáváno se senzorickou jakostí zralých sýrů.Zvláštní pozornost bude věnována obsahu a zastoupení jednotlivých fosfopeptidů ve tvrdých a plíšňových sýrech v souvislosti s průběhem aktivity kyselé fosfatázy. Souvislosti mezi aktivitou fosfatázy v sýrech, obsahem fosfopeptidů a výslednýmisenzorickýmivlastnostmi budou zajišťovány metodami statistické analýzy.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    CE - Biochemistry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Byla získána řada nových empirických údajů o fosfetusové aktivitě a obsahu peptidových štěpů při zrání vybraných čerstvých sýrů. I když jednoznačný důkaz stále chybí, zdá se, že aktivita sledovaného enzymu ovlivňuje průběh proteolýzy a v důsledku toho i

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 1998

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1999/GA0/GA09GA/V/6:6

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    1,358 thou. CZK

  • Public financial support

    1,273 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK