All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Anticasein immunochemical probes for monitoring thermal and proteolytic treatment of milk

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Antikaseinové imunochemické sondy ke kontrole termického a proteolytického ošetření mléka

  • Annotation in Czech

    V rámci předkládaného projektu budou vyvíjeny citlivé, nespecifické, rychlé a přístrojově nenáročné techniky ELISA pro stanovení nativních i termicky a proteolyticky modifikovaných kaseinů a jejich štěpů v mléce a výrobcích z mléka. Bude izolován alfa-kasein, beta-kasein, kappa-kasein a celkový kasein ze syrového a z termicky ošetřeného mléka. Dále budou syntetizovány konjugáty krátkých peptidových úseků z molekul kaseinů s inertní bílkovinou. Proti všem uvedeným kaseinům a nejméně čtyřem peptidůbudou připraveny polyklonální látky. Ty budou použity k sestavení a optimalizaci různých formátů ELISA. S vybraným formátem ELISA bude sledován vliv termického nebo/a proteolytického zákroku na imunoreaktivitu kaseinů. Případně budou změny ve struktuře kaseinůpro srovnání sledovány optickými, elektroforetickými nebo chromatografickými metodami. Pomocí nejvhodnějších ELISA budou testovány vzorky mléka a mléčných výrobků známých parametrů, a kombinací používaných protilátek bude pro každý typ vzorku hle

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    CE - Biochemistry

  • CEP - secondary branch

    GM - Food industry

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Záměry projektu splněny, výsledky prezentovány ve 4 publikacích (dvakrát v neimpaktovaném časopise, dále v Ital.J.Food Sci - IF=0,8 a v Chem.listech). Čerpání finančních prostředků v souladu s plánem a pravidly GAČR. Vzhledem k nízkým finančním nákladům

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1999

  • Realization period - end

    Jan 1, 2001

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2002/GA0/GA02GA/U/N/7:3

  • Data delivery date

    Apr 1, 2003

Finance

  • Total approved costs

    1,043 thou. CZK

  • Public financial support

    973 thou. CZK

  • Other public sources

    255 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK