Modelling of Thermal Processing of Foods
Public support
Provider
Czech Science Foundation
Programme
Standard projects
Call for proposals
—
Main participants
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Modelování tepelného zpracování potravin
Annotation in Czech
Tepelné zpracování je stěžejní operací výroby bezpečných potravin. Vznikající rizika je možno omezit na základě hluboké znalosti procesu na základě jeho matematického modelu. Smyslem řešení projektu je sestavit a ověřit matematické modely vybraných progresivních tepelných procesů zpracování potravin a dát je ve formě uživatelského programového vybavení k dispozici odborné veřejnosti vč. hygienické služby. Pozornost se zaměří zejména na procesy odporového a mikrovlného ohřevu a vakuového chlazení potravi. XXX
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
—
Project results evaluation
XXX
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1993
Realization period - end
Jan 1, 1995
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1996/GA0/GA06GA/V/1:1
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
397 thou. CZK
Public financial support
794 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK