All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modification of lysozyme action

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Modifikace působení lysozymu

  • Annotation in Czech

    Projekt je zaměřen na výzkum metod modifikace lysozymu s cílem získat teoretické podklady pro rozšíření účinnosti lysozymu na plísně a kvasinky. V práci bude použito metody kombinace lysozymu s jinými hydrolysami, které mohou hydrolyzovat některé složkybuněčných stěn plísní a kvasinek, dále kombinace s některými nízkomolekulárními látkami (např. chelátotvornými) a konečně zvýšení afinity lysozymu případně konjugátů k povrchu buňky použitím lektinů či imunoglobulinů.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    AO - Sociology, demography

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>50401 - Sociology<br>50402 - Demography<br>50403 - Social topics (Women´s and gender studies; Social issues; Family studies; Social work)<br>50704 - Environmental sciences (social aspects)

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Výsledkem práce jsou poznatky o změně vlastností (účinnosti) lysozymu po chemické modifikaci enzymu. Jde o teoretický výstup v souhlase s výchozími tezemi bez interpretace výsledků směrem k praktickému využití poznatků. Závěrečná zpráva obsahuje poža

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 1998

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1999/GA0/GA09GA/V/6:6

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    1,328 thou. CZK

  • Public financial support

    1,296 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK