Improvement of nutritional and technological milk properties by selection of animals with favourable genotypes detected by DNA tests or electrophoresis
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Mendelova univerzita v Brně
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Zlepšení nutričních a technologických vlastností mléka výběrem zvířat s vhodnými genotypy stanovenými DNA testem nebo elektroforézou
Annotation in Czech
Celosvětový trend v chovu mléčného skotu je cílem ke zlepšení vlastností mléka. Především jde o otázku obsahu a kvality bílkovin. Navrhovaný projekt VU předpokládá určování genotypů mléčných bílkovin metodami molekulární genetiky (DNA testem). Následně provést zhodnocení obsahu a kvality bílkovin mléka ve vztahu ke genotypům bílkovin u plemen v ČR - především Jm regionu. Na základě výsleedků navrhnout chovatelům podklady pro výběr jedinců, linií a radin pro další šlechtění. XXX XXX
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
9A - 9
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
—
Completed project evaluation
Provider evaluation
—
Project results evaluation
XXX
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1993
Realization period - end
Jan 1, 1995
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1996/MZE/MZE6IE/V/1:1
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
241 thou. CZK
Public financial support
304 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK