RACIO - Rationalisation of food preparation field conditions
Public support
Provider
Ministry of Defence
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
VOP CZ, s.p.
Contest type
VZ - Public procurement
Contract ID
1601 2 2460
Alternative language
Project name in Czech
RACIO - Racionalizace přípravy stravy v polních podmínkách
Annotation in Czech
Základním cílem výzkumu je navržení nového systému přípravy stravy v polních podmínkách včetně návrhu jídelního lístku pro 250 až 300 osob pro 30 dnů bez opakování hlavních teplých jídel (kombinace 30 jídel na oběd a 30 jídel na večeři, s tím že je možnéprovést záměnu/kombinaci obědu s večeří po 14 dnech), návrh seznamu surovin, technologických postupů přípravy stravy a technický návrh nového prostředku kontejnerového typu pro přípravu stravy a požadavků na přepravu, přípravu a skladování surovin. Všev kontextu současného způsobu vedení a zabezpečení mnohonárodních operací ve všech klimatických pásmech kromě arktického.
Scientific branches
R&D category
AP - Applied research
CEP classification - main branch
KA - Militarism
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21100 - Other engineering and technologies
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Planned tasks in terms of the goals stated in the project specification were achieved. Project results of the defence research RACIO – Rationalization of food preparation under field conditions is „The new methodology for the food preparation under field conditions.“ The methodology was certified and deposited in the Department of Logistics Agency of the Ministry of Defence. The methodology contains new procedures for food preparation of meals listed in the menu under field conditions. It is based on the list of available foods and food ingredients and reflects the instrumentation and technical equipment of the container kitchen.
Solution timeline
Realization period - beginning
May 18, 2016
Realization period - end
Dec 31, 2018
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 1, 2018
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP19-MO0-OW-U/01:1
Data delivery date
Jun 19, 2019
Finance
Total approved costs
2,966 thou. CZK
Public financial support
2,966 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK