All
All

What are you looking for?

All
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

RACIO - Rationalisation of food preparation field conditions

Project goals

The basic objective of research is the proposal for a new system of food preparation under field conditions including the proposal for menu for 250 to 300 persons for 30 days without a repeat of the main hot meal (combination of 30 meals for lunch and 30meals for dinner, in such a way that it is possible to change a combination of a lunch with a dinner after 14 days), the draft list of ingredients, the proposal for technology procedures of the food preparation and technical proposal for a new containermeans for the food preparation, transport and storage of ingredients. All in the context of the current way of management and ensuring the multinational operations in all climate zones except arctic zone.

Keywords

RationalizationFood

Public support

  • Provider

    Ministry of Defence

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    VOP CZ, s.p.

  • Contest type

    VZ - Public procurement

  • Contract ID

    1601 2 2460

Alternative language

  • Project name in Czech

    RACIO - Racionalizace přípravy stravy v polních podmínkách

  • Annotation in Czech

    Základním cílem výzkumu je navržení nového systému přípravy stravy v polních podmínkách včetně návrhu jídelního lístku pro 250 až 300 osob pro 30 dnů bez opakování hlavních teplých jídel (kombinace 30 jídel na oběd a 30 jídel na večeři, s tím že je možnéprovést záměnu/kombinaci obědu s večeří po 14 dnech), návrh seznamu surovin, technologických postupů přípravy stravy a technický návrh nového prostředku kontejnerového typu pro přípravu stravy a požadavků na přepravu, přípravu a skladování surovin. Všev kontextu současného způsobu vedení a zabezpečení mnohonárodních operací ve všech klimatických pásmech kromě arktického.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • CEP classification - main branch

    KA - Militarism

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • 21100 - Other engineering and technologies

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Planned tasks in terms of the goals stated in the project specification were achieved. Project results of the defence research RACIO – Rationalization of food preparation under field conditions is „The new methodology for the food preparation under field conditions.“ The methodology was certified and deposited in the Department of Logistics Agency of the Ministry of Defence. The methodology contains new procedures for food preparation of meals listed in the menu under field conditions. It is based on the list of available foods and food ingredients and reflects the instrumentation and technical equipment of the container kitchen.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    May 18, 2016

  • Realization period - end

    Dec 31, 2018

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Feb 1, 2018

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP19-MO0-OW-U/01:1

  • Data delivery date

    Jun 19, 2019

Finance

  • Total approved costs

    2,966 thou. CZK

  • Public financial support

    2,966 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK

Basic information

Recognised costs

2 966 CZK thou.

Public support

2 966 CZK thou.

100%


Provider

Ministry of Defence

CEP

KA - Militarism

Solution period

18. 05. 2016 - 31. 12. 2018