The permanent procedures elaboration and implementation based on the principles of the risk analysis system and the determination of critical control points to ensure the production of safe food in demanding climatic conditions.
Public support
Provider
Ministry of Defence
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Ministerstvo obrany / Univerzita obrany - Fakulta vojenských technologií Brno
Contest type
VZ - Public procurement
Contract ID
2202 5 3850
Alternative language
Project name in Czech
SYRIKRIKO - Zpracování a uvedení stálých postupů založených na zásadách systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů k zajištění výroby bezpečných potravin v náročných klimatických podmínkách.
Annotation in Czech
Systém kritických bodů (HACCP) při stravování vojsk ve stálých posádkách a polních podmínkách při splnění programu nezbytných předpokladů (PNP), správné hygienické praxe (GHP) a správné výrobní praxe (GMP).
Scientific branches
R&D category
AP - Applied research
OECD FORD - main branch
21101 - Food and beverages
OECD FORD - secondary branch
—
OECD FORD - another secondary branch
—
CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
GM - Food industry
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
The results of the project created the conditions for the implementation of HACCP in field conditions, which includes the necessary prerequisites, education and training, and the implementation and maintenance of the HACCP plan and the use of decision tree steps for the identification of critical control points. HACCP is an effective and rational means of ensuring food safety from commodity delivery to consumption. Basic principles are used in the creation of HACCP plans in field conditions-risk analysis, CCP identification, determination of critical limits, monitoring procedures, corrective measures, verification procedures and record keeping and documentation. If a deviation is detected, appropriate steps are taken to restore control to ensure that potentially dangerous products do not reach the consumer. The project result will ensure the possibility of identifying and controlling the health risk of food in the field, as well as the logistics staff training in the field conditions.
Solution timeline
Realization period - beginning
Oct 31, 2022
Realization period - end
Dec 31, 2023
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 17, 2023
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP24-MO0-OY-U
Data delivery date
Jun 21, 2024
Finance
Total approved costs
228 thou. CZK
Public financial support
228 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK