All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
QE1381

Introduction of the ESL (extended shelf life)milk production.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Scheme III

  • Call for proposals

    Program III (SMZE2001_3_1)

  • Main participants

    MILCOM a.s.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Zavedení systému výroby mléka a mléčných výrobků s prolongovanou trvanlivosti - ESL výrobky

  • Annotation in Czech

    Testován způsob výroby ESL mléka založený na infusním tepelném ošetření mléka. Stanovení vlivu kvality syrového mléka a podmínek skladování a logistiky na kvalitu ESL mléka. Vlastnosti obalového materiálu z pohledu ochrany výrobku (rekontaminace, světlo). Nutriční hodnota a organoleptické vlastnosti ESL mléka vyrobeného testovanou technologií. Stanovení limitních a optimálních podmínek výroby ESL mléka.

Scientific branches

  • R&D category

    NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    ESL milch production based on the infusion heat treatment will be tested. Determination of the raw milk quality influence and the influence of storage and logistic conditions on ESL milk quality. Properties of the packing material from the view of a prod

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2001

  • Realization period - end

    Jan 1, 2004

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2005/MZE/MZE5QE/U/N/4:1

  • Data delivery date

    Jun 30, 2005

Finance

  • Total approved costs

    1,900 thou. CZK

  • Public financial support

    1,330 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    570 thou. CZK