Introduction of the ESL (extended shelf life)milk production.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
Scheme III
Call for proposals
Program III (SMZE2001_3_1)
Main participants
MILCOM a.s.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Zavedení systému výroby mléka a mléčných výrobků s prolongovanou trvanlivosti - ESL výrobky
Annotation in Czech
Testován způsob výroby ESL mléka založený na infusním tepelném ošetření mléka. Stanovení vlivu kvality syrového mléka a podmínek skladování a logistiky na kvalitu ESL mléka. Vlastnosti obalového materiálu z pohledu ochrany výrobku (rekontaminace, světlo). Nutriční hodnota a organoleptické vlastnosti ESL mléka vyrobeného testovanou technologií. Stanovení limitních a optimálních podmínek výroby ESL mléka.
Scientific branches
R&D category
NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
ESL milch production based on the infusion heat treatment will be tested. Determination of the raw milk quality influence and the influence of storage and logistic conditions on ESL milk quality. Properties of the packing material from the view of a prod
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2001
Realization period - end
Jan 1, 2004
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/2005/MZE/MZE5QE/U/N/4:1
Data delivery date
Jun 30, 2005
Finance
Total approved costs
1,900 thou. CZK
Public financial support
1,330 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
570 thou. CZK