All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
QE0041

The Possibilities to Influence the Quality of Milk Products respecting to Liquid Milk Products with Long Keeping Quality

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Scheme III

  • Call for proposals

    SMZE2000III

  • Main participants

    MILCOM a.s.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Možnosti ovlivnění výsledné kvality mléčných výrobků se zaměřením tekuté trvanlivé mléčné výrobky

  • Annotation in Czech

    Tekuté mléčné trvanlivé výrobky ošetřené UHT procesem tvoří V ČR 46 % objemu konzumního mléka, což představuje cca 10% objemu nakupovaného syrového mléka. Zájem o trvanlivé výrobky stoupá jak ze strany spotřebitele, tak obchodních řetězců, pro které jsoutyto výrobky z hlediska douhé trvanlivosti velmi výhodné. Požadavky kladené na trvanlivé výrobky vyžadují jejich vysokou a stabilní kvalitu. Navržený projekt se zaměřuje na 1) kvalitu syrového mléka vhodnou pro trvanlivé výrobky 2) možnosti poziti níchúprav zastoupení mikroflory použitím čistých mlékařských kultur. 3) zvýšení provozní spolehlivosti výroby využitím nástrojů řízení kvality (HACCP) 4) kvalitativní znaky finálních produktů 5) specielní znaky kvality u výrobků používaných do horký h tekutin (tzv aplikační vlastnosti) Zastoupení řešitelského týmu tvořeného výzkumným pracovištěm a dvěma významnými výrobci tekutých trvanlivých výrobků dává dobrý předpoklad ke splnění cíle projektu.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    Průběh řešení a výsledky odpovídají smlouvě.Cíl byl naplněn, požadované výstupy byly zpracovány. Velkým přínosem řešení projektu a jeho výsledků je okamžitá aplikace v praxi.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2000

  • Realization period - end

    Jan 1, 2003

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2004/MZE/MZE4QE/U/N/5:1

  • Data delivery date

    Sep 6, 2004

Finance

  • Total approved costs

    1,800 thou. CZK

  • Public financial support

    1,350 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    450 thou. CZK