All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
QF3162

Research of frequency of pathogenic and technological unfavourable microflora in milk, and the development of methods to the increasing of technological and hygienic guarantee of raw milk using to the produce of cheeses.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    First-quality and safety nuorishment (National programme of research)

  • Call for proposals

    Využití přírodních zdrojů (Národní program výzkumu) (SMZE200300001)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    25880 / 02 - 3020

Alternative language

  • Project name in Czech

    Průzkum výskytu patogenní a technologicky škodlivé mikroflóry v mléce a vývoj metod ke zvýšení technologické jistoty a zajištění zdravotní nezávadnosti mléka jako suroviny pro výrobu sýrů.

  • Annotation in Czech

    Projekt se zabývá průzkumem rizikové patogenní mikroflóry v mléce, izolací jednotlivých patogenních kmenů a jejich toxinů a metodami stanovení technologicky škodlivých a potenciálně patogenních bakterií. Bude vyzkoušena schopnost bakteriálních toxinů přežívat pasterační teploty. Na základě poznatků o průběhu klíčení bude vypracována rychlá metoda stanovení bakteriálních spór bez časově náročné kultivace pro hodnocení mléka před jeho zpracováním. Tyto výsledky budou použity k vypracování stripového testu.

Scientific branches

  • R&D category

    NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    EE - Microbiology, virology

  • CEP - another secondary branch

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Method for determination technological derogative and potenttialy patogenns microflore in heat treat milk was developed.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Mar 1, 2003

  • Realization period - end

    Dec 1, 2007

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Feb 27, 2007

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP08-MZE-1B-U/04:2

  • Data delivery date

    Jul 24, 2009

Finance

  • Total approved costs

    4,992 thou. CZK

  • Public financial support

    4,731 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    261 thou. CZK