All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A complex analysis of impact of tradicional (surgical) and alternative methods of castration on pig rearing and pork quality in order to ensure sustainainable and competetive pork production in the Czech Republic

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Comprehensive sustainable systems in agriculture 2012 ? 2018 ?CSS?

  • Call for proposals

    Komplexní zemědělské systémy 3 (SMZE2015MZE01)

  • Main participants

    Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta<br>Veterinární univerzita Brno / Fakulta veterinární hygieny a ekologie<br>Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    63-2015-17012

Alternative language

  • Project name in Czech

    Komplexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je komplexní zhodnocení vlivu způsobu kastrace na jakost vepřového masa a posouzení vlivu technologií chovu, výživy, porážky a zpracování na omezení složek kančího pachu pro zajištění udržitelné, konkurenceschopné výroby vepřového masa v České republice. Komplexní analýza bude zahrnovat hodnocení zootechnických, imunologických, genetických, histologických, chemických, senzorických a technologických znaků u klasicky a alternativně kastrovaných a nekastrovaných prasat. Součástí projektu bude také posouzení imunologických konsekvencí kastrace včetně vývoje nového ELISA kitu, vývoj robusní one-step metody s využitím hmotnostní spektrometrie pro měření složek kančího pachu a vývoj software pro senzorické hodnocení cílových deskriptorů vepřového masa a vyškolení komoditních expertů. Dílčím cílem bude také edukace chovatelů prasat, zpracovatelů masa a orgánů státní správy zaměřená na nové trendy v oblasti produkce vepřového masa a dále edukace spotřebitelů za účelem zvýšení pozitivní informovanosti o jakosti, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti vepřového masa získaného inovovanými technologickými postupy.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    GM - Food industry

  • CEP - another secondary branch

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    The achieved results are in line with the anticipated project objectives.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Apr 1, 2015

  • Realization period - end

    Dec 31, 2018

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Mar 21, 2018

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP19-MZE-QJ-U/01:1

  • Data delivery date

    Jun 25, 2019

Finance

  • Total approved costs

    13,221 thou. CZK

  • Public financial support

    11,187 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    2,034 thou. CZK