Identification of protein components in boiled meat products
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Identifikace proteinových komponent ve vařených masných výrobcích
Annotation in Czech
Cílem úkolu je rozvinout soubor imunochemických metod, identifikujících škálu bílkovin, které mohou být přítomny v masných výrobcích. Metody budou sloužit pro odhalování falšování masa v masných výrobcích. Úkol je zaměřen na rozpracování imunochemickýchdetekčních metod pro identifikaci druhů syrového masa i masa přítomného ve vařených masných výrobcích. K dosažení tohoto cíle je potřeba disponovat souborem metod s různou mezí citlivosti. Pomocí imunoprecipitace je kvalitativně možno detekovat již 1% příměsi, semikvantitativně 1-10%, kvantitativně víc než 10% masa přítommného ve výrobku. Enzymoimunoanalýza poskytuje vyšší citlivost, rychlost a komfort stanovení, snad i širší rozsah kvantitativní detekce, umožňuje stanovit i příměsi rostlinných bílkovin(sója, obilí). Hlavní důraz bude dán na přípravu antisér proti antigenům různých živočišných druhů, na jejich specifitu - včetně druhů exotických, tj, např. klokanů, pštrosů a velryb. Konečným cílem úkolu je vyvinutí diagnostických souprav a zpracování
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1995
Realization period - end
Jan 1, 1997
Project status
K - Ending multi-year project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1997/MZE/MZE7RE/V/9:7
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
1,305 thou. CZK
Public financial support
1,305 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK