All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
RE5516

Identification of protein components in boiled meat products

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Identifikace proteinových komponent ve vařených masných výrobcích

  • Annotation in Czech

    Cílem úkolu je rozvinout soubor imunochemických metod, identifikujících škálu bílkovin, které mohou být přítomny v masných výrobcích. Metody budou sloužit pro odhalování falšování masa v masných výrobcích. Úkol je zaměřen na rozpracování imunochemickýchdetekčních metod pro identifikaci druhů syrového masa i masa přítomného ve vařených masných výrobcích. K dosažení tohoto cíle je potřeba disponovat souborem metod s různou mezí citlivosti. Pomocí imunoprecipitace je kvalitativně možno detekovat již 1% příměsi, semikvantitativně 1-10%, kvantitativně víc než 10% masa přítommného ve výrobku. Enzymoimunoanalýza poskytuje vyšší citlivost, rychlost a komfort stanovení, snad i širší rozsah kvantitativní detekce, umožňuje stanovit i příměsi rostlinných bílkovin(sója, obilí). Hlavní důraz bude dán na přípravu antisér proti antigenům různých živočišných druhů, na jejich specifitu - včetně druhů exotických, tj, např. klokanů, pštrosů a velryb. Konečným cílem úkolu je vyvinutí diagnostických souprav a zpracování

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1995

  • Realization period - end

    Jan 1, 1997

  • Project status

    K - Ending multi-year project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1997/MZE/MZE7RE/V/9:7

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    1,305 thou. CZK

  • Public financial support

    1,305 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK