Plant genetic resources from the food quality point of view - cereals.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F02%3A00000021" target="_blank" >RIV/00027006:_____/02:00000021 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Genetické zdroje rostlin z hlediska potravinářské kvality - obilniny.
Original language description
K hodnocení potravinářské kvality genetických zdrojů obilnin jsou používány plodinové klasifikátory. Pro omezení vlivu půdních a klimatických podmínek slouží kontrolní odrůdy. Základními sledovanými ukazateli pekařských vlastností pšenice jsou obsah bílkovin a lepku, gluten index, hodnota sedimentace a číslo poklesu. Jako nepřímé ukazatele se využívají gluteninové markéry. Způsoby hodnocení ukazatelů potravinářské kvality i vyhodnocování výsledků jsou demonstrovány pomocí vlastních experimentálních výsledků.
Czech name
Genetické zdroje rostlin z hlediska potravinářské kvality - obilniny.
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek z 10. semináře šlechtitelů "Šlechtění na potravinářskou kvalitu"
ISBN
80-7157-594-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
35-44
Publisher name
MZLU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 29, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—