Examination of usability of varieties of wheat for quality of extruded products.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F03%3A00102876" target="_blank" >RIV/62156489:43210/03:00102876 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Posouzení vhodnosti odrůd pšenice na kvalitu extrudovaných výrobků
Original language description
Bylo posouzeno 15 odrůd potravinářské pšenice. Byl stanoven obsah dusíkatých látek, obsah mokrého lepku, bobtnavost a tažnost lepku, sedimentační hodnota a pádové číslo. Bylo provedeno senzorické hodnocení. Pevnost pufovaných chlebíčků byla zjištěna na přístroji TIRA 27025. Lepší expandovatelnost byla zjištěna u elitních a kvalitních odrůd pšenice. Nejvyšší pevnost u odrůdy Brea, Hana, Ebi a Alka.
Czech name
Posouzení vhodnosti odrůd pšenice na kvalitu extrudovaných výrobků
Czech description
Bylo posouzeno 15 odrůd potravinářské pšenice. Byl stanoven obsah dusíkatých látek, obsah mokrého lepku, bobtnavost a tažnost lepku, sedimentační hodnota a pádové číslo. Bylo provedeno senzorické hodnocení. Pevnost pufovaných chlebíčků byla zjištěna na přístroji TIRA 27025. Lepší expandovatelnost byla zjištěna u elitních a kvalitních odrůd pšenice. Nejvyšší pevnost u odrůdy Brea, Hana, Ebi a Alka.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2003
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
107-110
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—