All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Utilization of Chip Electrophoresis for Characterization of Cereal varieties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1296" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1296 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Utilization of Chip Electrophoresis for Characterization of Cereal varieties

  • Original language description

    For identification of varieties of cereals we used new electrophoretic system. The Experion automated electrophoresis system applies a combination of microfluidic separation technology and sensitive fluorescent sample detection to perform rapid and automated analysis of protein. It automatically performs all steps of gel-based electrophoresis (sample separation, staining, destaining, imaging, band detection, and even some data analysis) to deliver reproducible separation and quantitation results in just30 minutes. In our laboratory we used this system for analysis of protein of wheat (LMW and HMW glutenin subunits) and barley (hordeins). This approach was compared with the classic electrophoresis these proteins in polyacrylamide gel and sodium dodecylsulphate. Results were characterized by considerable reproducibility and especially protein patterns of wheat obtained these techniques were very comparable.

  • Czech name

    Využití čipové elektroforézy k charakterizaci odrůd obilovin

  • Czech description

    V posledních letech byla vyvinuta tzv.chipová elektroforéza, která je miniaturizovanou modifikací kapilární elektroforézy. Chipová elektroforéza, představuje kombinaci mikrofluidní separační techniky a citlivé fluorescenční detekce pro kvantifikaci obsahové látky (DNA, RNA nebo proteinů). Dosud je použitelná pouze pro elektroforetické separace v přítomnosti dodecylsulfátu sodného (SDS). V naší laboratoři ve VÚRV byla úspěšně vyzkoušena pro analýzy frakce nízkomolekulárních (LMW-GS) a vysokomolekulárních(HMW-GS) podjednotek gluteninů pšenice a hordeinů ječmene ? oba postupy klasické elektroforézy(SDS-PAGE) se používají pro identifikaci genotypů (odrůd, linií) i pro markerování některých znaků jakosti, které jsou s těmito proteinovými složkami ve vazbě.Metoda chipové elektroforézy byla porovnána s klasickou metodou elektroforézy (SDS-PAGE). Pomocí obou technik byly získány srovnatelné výsledky. Výsledky čipové elektroforézy se vyznačovaly vysokou reprodukovatelností.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CE - Biochemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Book of proceedings: XX. Biochemický zjazd

  • ISBN

    80-969532-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    410-410

  • Publisher name

    Institute of Molecular Physiology and genetics, Slovak Academy of Sciencis

  • Place of publication

    Piešťany, Slovenská republika

  • Event location

    Piešťany, Slovenská republika

  • Event date

    Sep 12, 2006

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article