Influence of garlic varieties on sulfur-containing amino acids (Alliin, methiin, and isoalliin)
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1421" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1421 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Influence of garlic varieties on sulfur-containing amino acids (Alliin, methiin, and isoalliin)
Original language description
Garlic is a member of the genus Allium(Liliaceae). Since ancient times, garlic is a recognized as an important medicinal plant. The consumption of garlic reduces the risk of cardiovascular diseases an cancer and improves blood sugar metabolism.The compounds responsible for the characteristic flavour and physiological activities of garlic are primarly organosulfur compounds, many of which have been identified. Among them sulfur-containing aminoacids present in intact garlic bulbs.This study is devoted toinfluence of garlic varieties on concentration of sulfur containing amino acids, S-alk(en)yl-L-cystein sulfoxides(pariculary alliin, methiin, and isoalliin)in garlic bulbs.
Czech name
Vliv odrůdy česneku na obsah aminokyselin s obsahem síry (Alliin, methiin, and isoalliin)
Czech description
Česnek je člen rodu Allium(Liliaceae).Již v dávné minulosti byl poznán jako důležitá lékařská rostlina.Požívání česneku snižuje riziko kardiovaskulárních nemocí a rakoviny a zlepšuje metabolismus krevního cukru.Sloučeniny, které jsou odpovědné za typickou vůni a physiologické aktivity česneku, obsahují organicky vázanou síru a mnoho z nich již bylo identifikováno.Kromě nich se v paličkách česneku vyskytují aminokyseliny s obsahem síry. Tato studie je zaměřena na vliv odrůdy česneku na koncentraci aminokyselin s obsahem síry, S-alk(en)yl-L-cystein sulfoxidy(částečně alliin, methiin, and isoalliin)v palicích česneku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Book of Abstracts of the Workshop WG1 and WG2 :Health Promoting Compounds in Fruit and Vegetables: Biosynthesis, Metabolism, Availability and Human Health - From Plant to Human Genes
ISBN
80 86 555-93-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
18-18
Publisher name
VÚRV Praha
Place of publication
VÚRV Praha
Event location
VÚRV Praha
Event date
Nov 27, 2006
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—