All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Risk factors of the occurrence of Fusarium mycotoxins in wheat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000015" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000015 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25328859:_____/08:#0000384

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Risk factors of the occurrence of Fusarium mycotoxins in wheat

  • Original language description

    The criteria for evaluation of bread wheat quality have recently been completed with limitations of Fusarium mycotoxins content due to health safety. The limits for deoxynivalenol (1250 ug/kg) and zearalenone (100 ug/kg) came in force on 1 July 2006. Ones of main problems in practical implementation of this legislation (Commission Regulation (EC) No. 1881/2006) are a number and costs of performed analyses. A reasonable approach seems to measure the content of mycotoxins in cereals based on risk analysiswhen causal factors of their occurrence are considered. The relationships between the quantified presence of mycotoxin producers F. graminearum and F. culmorum (expressed as a value of FPE - Fusarium protein equivalent), the content of visually scabby kernels (VSK) and a level of mycotoxin contamination were examined. Effects of the preceding crop and soil tillage system on the content of Fusarium mycotoxins....

  • Czech name

    Rizikové faktory ovlivňující výskyt fuzariových mykotoxinů v pšenici

  • Czech description

    Kritéria pro hodnocení kvality pekařské pšenice byla z důvodu zdravotní bezpečnosti nedávno doplněna limity pro obsah fuzariových mykotoxinů. Limity pro deoxynivalenol (1250 ug/kg) a zearalenone (100 ug/kg) vstoupily v platnost 1. července 2006. Jedním zhlavních problémů praktické realizace tohoto předpisu (Commission Regulation (EC) No. 1881/2006) je počet a cena prováděných analýz. Rozumným přístupem se zdá být měření obsahu mykotoxinů v obilninách na základě analýzy rizik faktorů způsobujících jejích výskyt. Byly zkoumány vztahy mezi přítomností producentů mykotoxinů F. graminearum a F. culmorum (vyjádřené hodnotou FPE - Fusarium protein equivalent), obsahem fuzariozních zrn (VSK) a úrovní kontaminace mykotoxiny. Vliv předplodiny a systému zpracování půdy na obsah fuzariových mykotoxinů ... .

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GF - Diseases, pests, weeds and plant protection

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proceedings of the 4th International Congress on Flour - Bread '07

  • ISBN

    978-953-7005-15-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • Publisher name

    J J STROSSMAYER UNIV OSIJEK-CROATIA

  • Place of publication

    Croatia

  • Event location

    Opatija, Croatia

  • Event date

    Oct 24, 2007

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article