Effect of 1B/1R Translocation on Starch Composition in Selected Doubled Haploid Wheat Lines
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000320" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000320 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Effect of 1B/1R Translocation on Starch Composition in Selected Doubled Haploid Wheat Lines
Original language description
Our study was aimed at effect of 1B/1R translocation on starch content and composition in connection with their potential industrial utilization for starch production. The presence of 1B/1R translocation significantly decreased only starch content. The ratio of amylose/amylopectin and value of relative viscosity were mainly influenced by weather conditions. We also detected mesoscale negative correlation (-0.47) between relative viscosity and amylose content.
Czech name
Efect 1B/1R Translokace na složení škrobu u vybraných odrůd dihaploidních linií pšenice
Czech description
Naše studie se zaměřila na efekt žitné translokace 1B/1R k obsahu a složení škrobu v souvislosti s jeho potenciálním průmyslovým využitím. Výskyt 1B/1R translokace významně snižoval obsah škrobu. Poměr amylosa / amylopektin a hodnota relativní viskozitybyly především ovlivněny povětrnostnímy podmínkami. Byla rovněž zjištěna středně silná negativní korelace (-0.47) mezi relativní viskozitou a obsahem amylosy.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Starch and protein characteristics in wheat for industrial utilization; donors of valuable characters, recommendation of cultivars and appropriate growing technologies.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Starch : Recent Progress in Biopolymer and Enzyme Technology
ISBN
978-83-902699-7-9
Number of pages of the result
8
Pages from-to
—
Number of pages of the book
307
Publisher name
Polish Society of Food Technologists, Malopolska Branch
Place of publication
Kraków
UT code for WoS chapter
—