All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of 1B/1R Translocation on Starch Composition in Selected Doubled Haploid Wheat Lines

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F08%3A00000320" target="_blank" >RIV/00027006:_____/08:00000320 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Effect of 1B/1R Translocation on Starch Composition in Selected Doubled Haploid Wheat Lines

  • Original language description

    Our study was aimed at effect of 1B/1R translocation on starch content and composition in connection with their potential industrial utilization for starch production. The presence of 1B/1R translocation significantly decreased only starch content. The ratio of amylose/amylopectin and value of relative viscosity were mainly influenced by weather conditions. We also detected mesoscale negative correlation (-0.47) between relative viscosity and amylose content.

  • Czech name

    Efect 1B/1R Translokace na složení škrobu u vybraných odrůd dihaploidních linií pšenice

  • Czech description

    Naše studie se zaměřila na efekt žitné translokace 1B/1R k obsahu a složení škrobu v souvislosti s jeho potenciálním průmyslovým využitím. Výskyt 1B/1R translokace významně snižoval obsah škrobu. Poměr amylosa / amylopektin a hodnota relativní viskozitybyly především ovlivněny povětrnostnímy podmínkami. Byla rovněž zjištěna středně silná negativní korelace (-0.47) mezi relativní viskozitou a obsahem amylosy.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G58076" target="_blank" >1G58076: Starch and protein characteristics in wheat for industrial utilization; donors of valuable characters, recommendation of cultivars and appropriate growing technologies.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Starch : Recent Progress in Biopolymer and Enzyme Technology

  • ISBN

    978-83-902699-7-9

  • Number of pages of the result

    8

  • Pages from-to

  • Number of pages of the book

    307

  • Publisher name

    Polish Society of Food Technologists, Malopolska Branch

  • Place of publication

    Kraków

  • UT code for WoS chapter