All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Perspective methods for genetic resource evaluation of common wheat in Gene bank of Prague

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00002851" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00002851 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Perspektivní metody pro hodnocení kvality genetických zdrojů pšenice seté v genové bance Praha

  • Original language description

    Příspěvek pojednává o zavádění a optimalizaci vybraných perspektivních metod hodnocení kvality zrna genetických zdrojů pšenice v laboratoři kvality rostlinných produktů. Popisované metody zahrnují elektroforetickou identifikaci tzv. ?waxy? bílkovinných alel s těsným vztahem ke složení škrobu pšeničného zrna. Dále jsou zde popisovány metody kvantifikace bílkovinných frakcí zrna a stanovení relativní viskozity vodného výluhu mouky s vazbou k nutriční i technologické jakosti mouky. V neposlední řadě je rovněž zmíněna i metoda retenční kapacity mouky (SRC-test) a její potenciál pro predikci pekařské kvality mouky.

  • Czech name

    Perspektivní metody pro hodnocení kvality genetických zdrojů pšenice seté v genové bance Praha

  • Czech description

    Příspěvek pojednává o zavádění a optimalizaci vybraných perspektivních metod hodnocení kvality zrna genetických zdrojů pšenice v laboratoři kvality rostlinných produktů. Popisované metody zahrnují elektroforetickou identifikaci tzv. ?waxy? bílkovinných alel s těsným vztahem ke složení škrobu pšeničného zrna. Dále jsou zde popisovány metody kvantifikace bílkovinných frakcí zrna a stanovení relativní viskozity vodného výluhu mouky s vazbou k nutriční i technologické jakosti mouky. V neposlední řadě je rovněž zmíněna i metoda retenční kapacity mouky (SRC-test) a její potenciál pro predikci pekařské kvality mouky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Genetické zdroje rostlin v ČR po 20 letech existence Národního programu

  • ISBN

    978-80-7427-152-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    10

  • Pages from-to

    20-29

  • Publisher name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Znojmo

  • Event date

    Jan 1, 2013

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article