Perspective methods for genetic resource evaluation of common wheat in Gene bank of Prague
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00002851" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00002851 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Perspektivní metody pro hodnocení kvality genetických zdrojů pšenice seté v genové bance Praha
Original language description
Příspěvek pojednává o zavádění a optimalizaci vybraných perspektivních metod hodnocení kvality zrna genetických zdrojů pšenice v laboratoři kvality rostlinných produktů. Popisované metody zahrnují elektroforetickou identifikaci tzv. ?waxy? bílkovinných alel s těsným vztahem ke složení škrobu pšeničného zrna. Dále jsou zde popisovány metody kvantifikace bílkovinných frakcí zrna a stanovení relativní viskozity vodného výluhu mouky s vazbou k nutriční i technologické jakosti mouky. V neposlední řadě je rovněž zmíněna i metoda retenční kapacity mouky (SRC-test) a její potenciál pro predikci pekařské kvality mouky.
Czech name
Perspektivní metody pro hodnocení kvality genetických zdrojů pšenice seté v genové bance Praha
Czech description
Příspěvek pojednává o zavádění a optimalizaci vybraných perspektivních metod hodnocení kvality zrna genetických zdrojů pšenice v laboratoři kvality rostlinných produktů. Popisované metody zahrnují elektroforetickou identifikaci tzv. ?waxy? bílkovinných alel s těsným vztahem ke složení škrobu pšeničného zrna. Dále jsou zde popisovány metody kvantifikace bílkovinných frakcí zrna a stanovení relativní viskozity vodného výluhu mouky s vazbou k nutriční i technologické jakosti mouky. V neposlední řadě je rovněž zmíněna i metoda retenční kapacity mouky (SRC-test) a její potenciál pro predikci pekařské kvality mouky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Genetické zdroje rostlin v ČR po 20 letech existence Národního programu
ISBN
978-80-7427-152-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
10
Pages from-to
20-29
Publisher name
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Place of publication
Praha
Event location
Znojmo
Event date
Jan 1, 2013
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—