All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Polyphenol content of the cake grapevine (Vitis vinifera L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00003035" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00003035 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah polyfenolů v pokrutinách révy vinné

  • Original language description

    V roce 2013 byl zjišťován obsah celkových polyfenolů (CP) v pokrutinách révy vinné a to v pomletých a nepomletých vzorcích s cílem zjistit vhodnost zpracování materiálu. Obsah CP byl měřen spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla, při vlnovédélce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent kyseliny gallové na jeden kilogram vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g/kg DW. Nejnižší obsah CP 3,97 g/kg suché hmoty (dry weight, DW) byl stanovenv odrůdě Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,40 g/kg DW byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nebyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin.

  • Czech name

    Obsah polyfenolů v pokrutinách révy vinné

  • Czech description

    V roce 2013 byl zjišťován obsah celkových polyfenolů (CP) v pokrutinách révy vinné a to v pomletých a nepomletých vzorcích s cílem zjistit vhodnost zpracování materiálu. Obsah CP byl měřen spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuova činidla, při vlnovédélce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent kyseliny gallové na jeden kilogram vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g/kg DW. Nejnižší obsah CP 3,97 g/kg suché hmoty (dry weight, DW) byl stanovenv odrůdě Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,40 g/kg DW byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nebyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B107" target="_blank" >QI111B107: Research on grape seed biologically active compounds extraction and utilization in order to improve a farm animal metabolism as a base for a proposal for the best available technique (BAT).</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    62

  • Issue of the periodical within the volume

    12 věd.př.

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    489-492

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database