All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Extraction of polyphenols from winemaking residues

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00003086" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00003086 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60460709:41210/14:66653

  • Result on the web

    <a href="http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-160-1.pdf" target="_blank" >http://www.vurv.cz/sites/File/Publications/ISBN978-80-7427-160-1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné

  • Original language description

    V metodice je uveden postup extrakce polyfenolických látek z pokrutin pomocí etanolu. Jsou uvedeny výsledky obsahu celkových polyfenolů v pokrutinách révy vinné v pomletých a nepomletých vzorcích. Obsah celkových polyfenolů byl měřen spektrofotometrickypomocí Folin-Ciocalteuova činidla, při vlnové délce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent kyseliny gallové na jeden kilogram vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g.kg-1. Nejnižší obsah CP 3,97 g.kg-1 byl stanoven v odrůdě Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,40 g.kg-1 byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nebyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin. V metodice je uveden postup extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné, který je možné realizovat v provozních podmínkách vinařských nebo lihovarnických subjektů.

  • Czech name

    Extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné

  • Czech description

    V metodice je uveden postup extrakce polyfenolických látek z pokrutin pomocí etanolu. Jsou uvedeny výsledky obsahu celkových polyfenolů v pokrutinách révy vinné v pomletých a nepomletých vzorcích. Obsah celkových polyfenolů byl měřen spektrofotometrickypomocí Folin-Ciocalteuova činidla, při vlnové délce 700 nm. Hodnoty CP byly vyjádřeny jako ekvivalent kyseliny gallové na jeden kilogram vzorku pokrutin. Ve vzorcích pokrutin byly stanoveny obsahy CP v rozsahu 3,97-16,40 g.kg-1. Nejnižší obsah CP 3,97 g.kg-1 byl stanoven v odrůdě Zweigeltrebe a Modrý Portugal. Největší obsah CP 16,40 g.kg-1 byl stanoven v odrůdě Rulandské šedé. Ve vzorcích sledovaných odrůd nebyly rozdíly mezi nepomletými a pomletými vzorky statisticky prokázány, což je důležité pro ekonomiku samotné technologie zpracování pokrutin. V metodice je uveden postup extrakce polyfenolů z pokrutin révy vinné, který je možné realizovat v provozních podmínkách vinařských nebo lihovarnických subjektů.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B107" target="_blank" >QI111B107: Research on grape seed biologically active compounds extraction and utilization in order to improve a farm animal metabolism as a base for a proposal for the best available technique (BAT).</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ISBN 978-80-7427-160-1

  • Regulation ID

    2/2014

  • Technical parameters

    Osvědčení pod č.j. 2/2014 o uznání uplatněné certifikované metodiky vydalo Ministerstvo zemědělství ČR, Úsek potravinářských výrob - Úřad pro potraviny. Smlouva o využití výsledku uživatelem č.175/2014 byla uzavřena s Agro Boskovštejn, s.r.o., Boskovštejn 6, 671 54 Hostim, IČ: 29263361, DIČ: CZ29263361, zastoupené jednatelem Ing.Bohumírem Radou dne 11.12.2014. Statutární zástupce za VÚRV, v.v.i.: Dr. Ing. Pavel Čermák, ředitel Kontaktní osoba za VÚRV,v.v.i.: Ing. Radomíra Střalková, Ph.D., tel.702 087 808, e-mail: stralkova@vurv.cz

  • Economical parameters

    Byl vypočítán zisk 1600 Kč/ 1 kg pokrutin. Do výpočtu nejsou zahrnuty pořizovací náklady na materiál, stroje, přístroje a zařízení.

  • Certification body designation

    Ministerstvo zemědělství České republiky, Odbor rostlinných komodit, Těšnov 17, 117 05 Praha 1

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů