All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Thermal characteristics of grapevine during cryopreservation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F14%3A00003166" target="_blank" >RIV/00027006:_____/14:00003166 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Termické vlastnosti révy vinné při kryoprezervaci

  • Original language description

    Širší využití metod kryoprezervace pro uchování genetických zdrojů rostlin je omezeno odlišnou citlivostí jednotlivých genotypů k těmto postupům. Jejich širšímu užití může pomoci termická analýza, která byla využita pro stanovení teploty tání a podílu krystalické vody po dehydrataci při jednotlivých krocích kryoprotokolu. Změny těchto vlastností při změnách dehydratace byly porovnány se změnami vitality explantátů u tří odrůd révy vinné (Blussard modrý, Portugal modrý a Kerner). Nejvyšší citlivost vůčidehydrataci byla zjištěna u odrůdy Kerner. Podíl krystalické vody byl v průběhu dehydratace ovlivněn pouze kryoprotektivními roztoky a nebyl genotypově závislý. To umožňuje využití tohoto postupu kryoprezervace pro uchování různých odrůd révy vinné.

  • Czech name

    Termické vlastnosti révy vinné při kryoprezervaci

  • Czech description

    Širší využití metod kryoprezervace pro uchování genetických zdrojů rostlin je omezeno odlišnou citlivostí jednotlivých genotypů k těmto postupům. Jejich širšímu užití může pomoci termická analýza, která byla využita pro stanovení teploty tání a podílu krystalické vody po dehydrataci při jednotlivých krocích kryoprotokolu. Změny těchto vlastností při změnách dehydratace byly porovnány se změnami vitality explantátů u tří odrůd révy vinné (Blussard modrý, Portugal modrý a Kerner). Nejvyšší citlivost vůčidehydrataci byla zjištěna u odrůdy Kerner. Podíl krystalické vody byl v průběhu dehydratace ovlivněn pouze kryoprotektivními roztoky a nebyl genotypově závislý. To umožňuje využití tohoto postupu kryoprezervace pro uchování různých odrůd révy vinné.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LD12041" target="_blank" >LD12041: Effect of osmotic stress and of thermal characteristics of shoot tips on cryopreservation of grapevine germplasm</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    36. Mezinárodní slovenský a český kalorimetrický seminář

  • ISBN

    978-80-7395-784-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    99-102

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Trenčianské Teplice, SR

  • Event date

    Jan 1, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article