All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The effect of technological processing of wheat grain on starch digestibility

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F16%3A00003822" target="_blank" >RIV/00027006:_____/16:00003822 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv technologického zpracování pšeničného zrna na stravitelnost škrobu

  • Original language description

    Škrob patří mezi fyziologicky a hospodářsky nejdůležitější polysacharidy, je hlavní energetickou složkou lidské potravy a významně ovlivňuje funkční vlastnosti potravin. Zrno pšenice představuje jeden z hlavních zdrojů škrobu v potravě. Škrob v potravinách může být rozdělen podle úrovně jeho stravitelnosti a citlivosti k enzymovému systému člověka do tří kategorií: rychle stravitelný škrob (rapidly digestible starch – RDS), pomalu stravitelný škrob (slowly digestible starch – SDS) a rezistentní škrob (resistant starch – RS). Technologické zpracováním (zejména mechanické a tepelné) pšeničného zrna má významný vliv na stravitelnost škrobu a tím i na nutriční kvalitu konečného produktu.

  • Czech name

    Vliv technologického zpracování pšeničného zrna na stravitelnost škrobu

  • Czech description

    Škrob patří mezi fyziologicky a hospodářsky nejdůležitější polysacharidy, je hlavní energetickou složkou lidské potravy a významně ovlivňuje funkční vlastnosti potravin. Zrno pšenice představuje jeden z hlavních zdrojů škrobu v potravě. Škrob v potravinách může být rozdělen podle úrovně jeho stravitelnosti a citlivosti k enzymovému systému člověka do tří kategorií: rychle stravitelný škrob (rapidly digestible starch – RDS), pomalu stravitelný škrob (slowly digestible starch – SDS) a rezistentní škrob (resistant starch – RS). Technologické zpracováním (zejména mechanické a tepelné) pšeničného zrna má významný vliv na stravitelnost škrobu a tím i na nutriční kvalitu konečného produktu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Wheat with specific starch composition and features for food and non-food purposes</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    64

  • Issue of the periodical within the volume

    12 věd.př.

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    465-468

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database