Nutritional point of corn silage in dairycows nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F01%3A00002608" target="_blank" >RIV/60460709:41210/01:00002608 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční význam kukuřičných siláží ve výživě dojnic
Original language description
Tvorba mléka u vysokoprodukčních dojnic vyžaduje vysoký přísun živin a energie, soouvisející se zásobováním glukouzou. Zdrojem glukózy v krmivech jsou polysacharidy škrob a celulóza. Škrob se u přežvýkavců tráví ze 65 - 90 % v bachoru. Zbytek se dotravuje v tenkém střevě, případně v tlustém střevě. Trávení škrobu v tenkém střevě je limitováno množstvím v bachoru nestráveném škrobu. Nemělo by být více než 1200 g šrobu denně. Při dlouhodobém návyku zvířat na kukukřičný škrob je možno zkrmovat denně až 1500 g škrobu.
Czech name
Nutriční význam kukuřičných siláží ve výživě dojnic
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník - seminář s mezinárodní účastí "Kukuřice"
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
31
Pages from-to
27-31
Publisher name
KWS
Place of publication
Praha
Event location
Praha/Brno
Event date
Jan 1, 2001
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—