Rate and speed of digestion of cereal starch in bovine rumen
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200015" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200015 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu
Original language description
V práci byla sledována bachorová sravitelnost škrobu ječmene, pšenice, kukuřice a ovsa. Stravitelnost byla sledována metodou in sacco na dospělém volkovi s bachorovou kanylou. Bachorová stravitelnost škrobu obilovin při jejich běžné úpravě šrotováním závisí na druhu obilovin. Ječný a pšeničný škrob vykazují nejvyšší bachorovou stravitelnost (93%), i rychlost trávení škrobu těchto obilovin je přibližně stejná. Ovesný škrob je v bachoru tráven o něco méně, jen z 88 %, zato v prvních 6 hod rychleji než škrob ječný a pšeničný. Škrob kukuřičný, v porovnání s ostatními obilovinami, je v bachoru tráven nejméně, jen z 50 %. Také rychlost trávení kukuřičného škrobu je nejnižší.
Czech name
Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Konference s mezinárodní účastí IV. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-7305-414-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
47-51
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
VFU Brno
Event date
Sep 20, 2001
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—