All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Determination of Selected Nutrition Quality Parameters in Currant Berries of Nordic Origin

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F16%3A00003824" target="_blank" >RIV/00027006:_____/16:00003824 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení vybraných parametrů nutriční kvality v plodech rybízu severského původu

  • Original language description

    U plodů pěti kultivarů R. nigrum a dvou kultivarů R. rubrum pěstovaných v oblasti Tromso v Norsku byly v letech 2013 a 2014v pěti biologických opakováních stanoveny parametry hmotnost bobulí, antioxidační aktivita, obsah celkových fenolových látek a obsah celkových antokyanů. Hmotnost bobulí byla naměřena v rozmezí od 0,30-1,23 g. Antioxidační aktivita byla detekována v rozpětí od 1,33 do 2,75 mmol ekvivalentů troloxu/100 g. Průměrný obsah celkových fenolických látek byl 303,42 mg ekvivalentů kyseliny gallové/100 g a obsah celkových antokyanů za hodnocený soubor byl 252 mg ekvivalentů cyanidin-3-glukosidu/100 g.

  • Czech name

    Stanovení vybraných parametrů nutriční kvality v plodech rybízu severského původu

  • Czech description

    U plodů pěti kultivarů R. nigrum a dvou kultivarů R. rubrum pěstovaných v oblasti Tromso v Norsku byly v letech 2013 a 2014v pěti biologických opakováních stanoveny parametry hmotnost bobulí, antioxidační aktivita, obsah celkových fenolových látek a obsah celkových antokyanů. Hmotnost bobulí byla naměřena v rozmezí od 0,30-1,23 g. Antioxidační aktivita byla detekována v rozpětí od 1,33 do 2,75 mmol ekvivalentů troloxu/100 g. Průměrný obsah celkových fenolických látek byl 303,42 mg ekvivalentů kyseliny gallové/100 g a obsah celkových antokyanů za hodnocený soubor byl 252 mg ekvivalentů cyanidin-3-glukosidu/100 g.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/7F14122" target="_blank" >7F14122: Conservation and breeding potential of native fruits in the Czech Republic and Norway</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    64

  • Issue of the periodical within the volume

    12 věd.př.

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    517-520

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database