All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antioxidation characteristics of sweet cherry varieties bred in Holovousy

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F22%3AN0000007" target="_blank" >RIV/25271121:_____/22:N0000007 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vpovsuo.cz/wp-content/uploads/2022/05/Knapova_VPO_28_1_22.pdf" target="_blank" >https://vpovsuo.cz/wp-content/uploads/2022/05/Knapova_VPO_28_1_22.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antioxidační charakteristiky odrůd třešní vyšlechtěných v Holovousích

  • Original language description

    Třešně (Prunus avium L.) obsahují různé fenolické sloučeniny, které přispívají k celkové antioxidační aktivitě. Řada studií dokazuje, že obsah antioxidantů a polyfenolů může hrát pozitivní roli v prevenci kardiovaskulárních a onkologických chorob u lidí. Zkoumali jsme celkovou antioxidační aktivitu, obsah celkových polyfenolů, anthokyanů a vitaminu C v ovoci vybraných kultivarů třešní vyšlechtěných ve VÝZKUMNÉM A ŠLECHTITELSKÉM ÚSTAVU OVOCNÁŘSKÉM HOLOVOUSY s.r.o. Celková antioxidační aktivita byla v rozmezí od 74,3 do 115,2 μmol ekvivalentu Troloxu a celkový obsah polyfenolů se pohyboval od 19,9 do 63,1 mg ekvivalentu kyseliny gallové obojí vztaženo na 100 g čerstvého ovoce. Obsah majoritního anthokyanu cyanidin-3-rutinosidu v třešních byl v rozmezí 2,0 a 23,4 mg a obsah vitaminu C se pohyboval od 3,6 do 12,1 mg opět obojí vztaženo na 100 g čerstvého ovoce.

  • Czech name

    Antioxidační charakteristiky odrůd třešní vyšlechtěných v Holovousích

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vědecké práce ovocnářské

  • ISSN

    2695-1347

  • e-ISSN

    2695-1347

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    10-18

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database