All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antioxidant characteristics of sweet cherries from different regions in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F22%3AN0000022" target="_blank" >RIV/25271121:_____/22:N0000022 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vpovsuo.cz/wp-content/uploads/2022/11/Bilkova_VPO-28_2_22.pdf" target="_blank" >https://vpovsuo.cz/wp-content/uploads/2022/11/Bilkova_VPO-28_2_22.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antioxidační charakteristiky třešní z různých regionů v České republice

  • Original language description

    Třešně jsou velmi dobrým zdrojem fenolických sloučenin v naší stravě včetně zdravotně cenných anthokyanů, které mají protizánětlivé, antivirové a protinádorové účinky. V této studii byly měřeny chemické atributy 3 odrůd třešní: ‘Regina’, ‘Kordia’ a ‘Tamara’ z ekologické a integrované produkce ze čtyř regionů České republiky. Byla porovnána celková antioxidační aktivita, obsah celkových polyfenolů a obsah anthokyanů. Nejvyšší antioxidační potenciál byl stanoven u odrůdy ‘Kordia’ z ekologické výsadby Ostroměř díky vysoké hodnotě celkové antioxidační aktivity 179,0 ± 14,3 μmol Troloxu/100 g čerstvého ovoce, obsahu celkových polyfenolů 138,6 ± 15,7 mg ekvivalentu kyseliny gallové na 100 g čerstvého ovoce a obsahů anthokyanů 54,4 ± 6,8 mg na 100 mg čerstvého ovoce.

  • Czech name

    Antioxidační charakteristiky třešní z různých regionů v České republice

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10406 - Analytical chemistry

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910296" target="_blank" >QK1910296: Effectiveness of new techniques for regulating harmful factors in fruit growing</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vědecké práce ovocnářské

  • ISSN

    2695-1347

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    28

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    43–50

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database