Optimized technology of cereal extrusion
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00004927" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00004927 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizovaná technologie extruze obilnin
Original language description
Anotace technologie CJ: Technologie popisuje aplikaci extruze pro zpracování obilnin za účelem využití v krmivářství. Cílem extruze je zvýšení stravitelnosti obilných zrn, tím že dojde k zmazovatění škrobů, zvýšení rozpustnosti vlákniny, eliminaci některých antinutričních faktorů, hygienizaci krmiva a zároveň nedojde k snížení stravitelnosti dusíkatých látek z důvodu nevhodných extruzních podmínek (vysoká teplota, příliš nízké, nebo příliš vysoké dávkování vody do pracovní jednotky extrudéru).
Czech name
Optimalizovaná technologie extruze obilnin
Czech description
Anotace technologie CJ: Technologie popisuje aplikaci extruze pro zpracování obilnin za účelem využití v krmivářství. Cílem extruze je zvýšení stravitelnosti obilných zrn, tím že dojde k zmazovatění škrobů, zvýšení rozpustnosti vlákniny, eliminaci některých antinutričních faktorů, hygienizaci krmiva a zároveň nedojde k snížení stravitelnosti dusíkatých látek z důvodu nevhodných extruzních podmínek (vysoká teplota, příliš nízké, nebo příliš vysoké dávkování vody do pracovní jednotky extrudéru).
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Identification of wheat grain key nutrition parameters, development of new quality donors and feedstuff improvements for effective fattening of monogasters</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VÚRV-OT-09/2018
Numerical identification
TO180111
Technical parameters
Technologie popisuje aplikaci extruze pro zpracování obilnin za účelem využití v krmivářství.Cílem extruze je zvýšení stravitelnosti obilných zrn.
Economical parameters
Z našich analýz vyplývá že přivyužití optimalizované extruze obilniny dojde k zlepšení konverze krmiva, což ve výživě kuřat představuje úsporu v rozsahu 7 - 8 tis. Kč na 10 tis. kuřecích brojlerů.
Application category by cost
—
Owner IČO
00027006
Owner name
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Farmet, a.s., Česká zemědělská univerzita v Praze
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—