Effective extrusion procedures of cereals and oilseeds
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78301" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78301 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027006:_____/18:00004644
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Efektivní postupy extruze obilovin a olejnin
Original language description
Metodika je zaměřena na aplikaci technologie extruze pro zpracování obilnin a olejnin s finálním využitím ve výživě hospodářských zvířat a chemicky čistou produkci oleje. Úvodní kapitoly metodiky shrnují principy extruze, typy extrudérů a možnosti nastavení extruzního procesu včetně základních dopadů na chemicko-technologické, nutriční i hygienické změny takto zpracovaných komodit. Dále je zde komentována aktuální problematika využití extruze obilovin ve výživě monogastrů včetně doporučení vhodných extruzních linek. Vlastní metodologická část této publikace představuje optimalizované postupy extruze obilovin (pšenice) a vybraných olejnin (řepka, sója) s využitím technologie firmy Famet a.s. Vedle základních informací o požadovaných vstupních parametrech plodin pro extruzi, jsou zde v případě pšenice uvedeny konkrétní příklady změn majoritních komponent při zvoleném nastavení extruze včetně efektivit tohoto procesu ve výživě brojlerů. Rovněž v případě olejnin je dále popsán efekt extruzní teploty na n
Czech name
Efektivní postupy extruze obilovin a olejnin
Czech description
Metodika je zaměřena na aplikaci technologie extruze pro zpracování obilnin a olejnin s finálním využitím ve výživě hospodářských zvířat a chemicky čistou produkci oleje. Úvodní kapitoly metodiky shrnují principy extruze, typy extrudérů a možnosti nastavení extruzního procesu včetně základních dopadů na chemicko-technologické, nutriční i hygienické změny takto zpracovaných komodit. Dále je zde komentována aktuální problematika využití extruze obilovin ve výživě monogastrů včetně doporučení vhodných extruzních linek. Vlastní metodologická část této publikace představuje optimalizované postupy extruze obilovin (pšenice) a vybraných olejnin (řepka, sója) s využitím technologie firmy Famet a.s. Vedle základních informací o požadovaných vstupních parametrech plodin pro extruzi, jsou zde v případě pšenice uvedeny konkrétní příklady změn majoritních komponent při zvoleném nastavení extruze včetně efektivit tohoto procesu ve výživě brojlerů. Rovněž v případě olejnin je dále popsán efekt extruzní teploty na n
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510163" target="_blank" >QJ1510163: Identification of wheat grain key nutrition parameters, development of new quality donors and feedstuff improvements for effective fattening of monogasters</a><br>
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
N
Regulation ID
—
Technical parameters
N
Economical parameters
N
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů