Cereal polyphenols and their changes during processing - an overview
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10145447" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10145447 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2020/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-2-2020/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Polyfenoly obilovin a jejich změny během zpracování - přehled
Original language description
Obiloviny a cereální výrobky obsahují polyfenoly s antioxidačními vlastnostmi, jejichž potenciální fyziologický účinek závisí na jejich biologické dostupnosti a na účinnosti jejich vstřebávání v trávicím traktu. Výrobky obilovin se konzumují až po primárním nebo sekundárním zpracování, které ovlivňuje obsah, vlastnosti a strukturu polyfenolů, včetně jejich vazeb do složitějších supermolekulárních útvarů, čímž se může změnit jejich biologická dostupnost i biologická aktivita. Tento článek obsahuje přehled polyfenolů obsažených v obilovinách a zároveň naznačuje možnosti jejich ovlivnění během různých postupů primárního i sekundárního zpracování.
Czech name
Polyfenoly obilovin a jejich změny během zpracování - přehled
Czech description
Obiloviny a cereální výrobky obsahují polyfenoly s antioxidačními vlastnostmi, jejichž potenciální fyziologický účinek závisí na jejich biologické dostupnosti a na účinnosti jejich vstřebávání v trávicím traktu. Výrobky obilovin se konzumují až po primárním nebo sekundárním zpracování, které ovlivňuje obsah, vlastnosti a strukturu polyfenolů, včetně jejich vazeb do složitějších supermolekulárních útvarů, čímž se může změnit jejich biologická dostupnost i biologická aktivita. Tento článek obsahuje přehled polyfenolů obsažených v obilovinách a zároveň naznačuje možnosti jejich ovlivnění během různých postupů primárního i sekundárního zpracování.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
75
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
43-47
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—