All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Cereal polyphenols and their changes during processing

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921853" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921853 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Polyfenoly obilovin a jejich změny během zpracování

  • Original language description

    Obiloviny a cereální výrobky obsahují polyfenoly s antioxidačními vlastnostmi, jejichž potenciální fyziologický účinek závisí na jejich biologické dostupnosti a na účinnosti jejich vstřebávání v trávicím traktu. Výrobky z obilovin se konzumují až po primárním nebo sekundárním zpracování, které ovlivňuje obsah, vlastnosti a strukturu polyfenolů včetně jejich vazeb do složitějších supermolekulárních útvarů, čímž se může změnit jejich biologická dostupnost i biologická aktivita. Tento článek obsahuje přehled polyfenolů obsažených v obilovinách (pšenice, ječmen, žito a oves) a zároveň naznačuje možnosti jejich ovlivnění během různých postupů primárního i sekundárního zpracování

  • Czech name

    Polyfenoly obilovin a jejich změny během zpracování

  • Czech description

    Obiloviny a cereální výrobky obsahují polyfenoly s antioxidačními vlastnostmi, jejichž potenciální fyziologický účinek závisí na jejich biologické dostupnosti a na účinnosti jejich vstřebávání v trávicím traktu. Výrobky z obilovin se konzumují až po primárním nebo sekundárním zpracování, které ovlivňuje obsah, vlastnosti a strukturu polyfenolů včetně jejich vazeb do složitějších supermolekulárních útvarů, čímž se může změnit jejich biologická dostupnost i biologická aktivita. Tento článek obsahuje přehled polyfenolů obsažených v obilovinách (pšenice, ječmen, žito a oves) a zároveň naznačuje možnosti jejich ovlivnění během různých postupů primárního i sekundárního zpracování

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    75

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    43-47

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database