Technology of syrup production with addition of rose essential oil
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10149490" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10149490 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby sirupu s přídavkem růžové silice
Original language description
Ověřená technologie je výsledkem práce projektu TAČR č. TH04010014. V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby sirupu s přídavkem esenciálního oleje z růže stolisté Rosa centifolia a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i, VÚPP, v.v.i. a Kitl s.r.o. zajišťuje velkoobjemovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá ve využití výrobců sirupů.
Czech name
Technologie výroby sirupu s přídavkem růžové silice
Czech description
Ověřená technologie je výsledkem práce projektu TAČR č. TH04010014. V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby sirupu s přídavkem esenciálního oleje z růže stolisté Rosa centifolia a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i, VÚPP, v.v.i. a Kitl s.r.o. zajišťuje velkoobjemovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá ve využití výrobců sirupů.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Foods without preservatives</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VURV-OT-04/2020
Numerical identification
20RP02
Technical parameters
Bude využívána firmou Kitl, s.r.o., ve výrobním procesu firmy. Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi VÚRV, v.v.i. a Kitl, s.r.o, IČO 46712518 byla uzavřena dne 20.10.2020. Osoba Ing. Jan Vokurka, jednatel Kitl, s.r.o. , tel 602 402 011.
Economical parameters
Pokud bychom uvažovali, že ověřená technologie bude využita při výrobě nového produktu, můžeme odhadnout jeho ekonomický přínos následovně: Odhadovaný prodej na trhu – 1. rok 3.000 litrů v hodnotě 500.000 Kč a 2. rok 6.000 t v hodnotě 1.000.000 Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
00027006
Owner name
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i., Kitl, s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek
Web page
—