All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology of syrup production with addition of rose essential oil

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10149490" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10149490 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby sirupu s přídavkem růžové silice

  • Original language description

    Ověřená technologie je výsledkem práce projektu TAČR č. TH04010014. V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby sirupu s přídavkem esenciálního oleje z růže stolisté Rosa centifolia a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i, VÚPP, v.v.i. a Kitl s.r.o. zajišťuje velkoobjemovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá ve využití výrobců sirupů.

  • Czech name

    Technologie výroby sirupu s přídavkem růžové silice

  • Czech description

    Ověřená technologie je výsledkem práce projektu TAČR č. TH04010014. V technologii je popsán nový výrobní postup, který umožňuje technologii výroby sirupu s přídavkem esenciálního oleje z růže stolisté Rosa centifolia a popisuje jednotlivé výrobní kroky a originální recepturu k výrobě produktu. Ověřená technologie vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i, VÚPP, v.v.i. a Kitl s.r.o. zajišťuje velkoobjemovou produkci požadovaného produktu. Cílové využití produktu spočívá ve využití výrobců sirupů.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Foods without preservatives</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VURV-OT-04/2020

  • Numerical identification

    20RP02

  • Technical parameters

    Bude využívána firmou Kitl, s.r.o., ve výrobním procesu firmy. Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi VÚRV, v.v.i. a Kitl, s.r.o, IČO 46712518 byla uzavřena dne 20.10.2020. Osoba Ing. Jan Vokurka, jednatel Kitl, s.r.o. , tel 602 402 011.

  • Economical parameters

    Pokud bychom uvažovali, že ověřená technologie bude využita při výrobě nového produktu, můžeme odhadnout jeho ekonomický přínos následovně: Odhadovaný prodej na trhu – 1. rok 3.000 litrů v hodnotě 500.000 Kč a 2. rok 6.000 t v hodnotě 1.000.000 Kč.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027006

  • Owner name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i., Kitl, s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Web page