Wholemeal oat mixture for pasta preparation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F23%3A10176467" target="_blank" >RIV/00027006:_____/23:10176467 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25506331:_____/20:N0000001
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Celozrnná ovesná směs pro přípravu těstovin
Original language description
Řešení se týká receptury pro výrobu nutričně obohacených bezlepkových těstovin pro celiaky. Směs je založena na velmi krátce předklíčeném ovesném zrně definované skupiny odrůd s opakovaně deklarovaným minimálním výskytem homologních lepkových epitopů (aveninů) ve srovnáním s dalšími ovesnými odrůdami a průkazně zvyšujícím obsahem pro oves unikátních avenanthramidů. Usušené a na celozrnnou mouku zpracované předklíčené ovesné zrno je dále obohaceno o hmyzí moučku a tymiánovou silici. S definovaným přídavkem vajec a vody směs umožňuje výrobu bezlepkových, ovesných, celozrnných těstovin s bylinnou příchutí, vyšší nutriční kvalitou a srovnatelnou trvanlivostí s běžnými těstovinami na bázi obiloviny, vody a vajec
Czech name
Celozrnná ovesná směs pro přípravu těstovin
Czech description
Řešení se týká receptury pro výrobu nutričně obohacených bezlepkových těstovin pro celiaky. Směs je založena na velmi krátce předklíčeném ovesném zrně definované skupiny odrůd s opakovaně deklarovaným minimálním výskytem homologních lepkových epitopů (aveninů) ve srovnáním s dalšími ovesnými odrůdami a průkazně zvyšujícím obsahem pro oves unikátních avenanthramidů. Usušené a na celozrnnou mouku zpracované předklíčené ovesné zrno je dále obohaceno o hmyzí moučku a tymiánovou silici. S definovaným přídavkem vajec a vody směs umožňuje výrobu bezlepkových, ovesných, celozrnných těstovin s bylinnou příchutí, vyšší nutriční kvalitou a srovnatelnou trvanlivostí s běžnými těstovinami na bázi obiloviny, vody a vajec
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
37529
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. Česká zemědělská univerzita v Praze
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)