Oat biscuits prepared from oat flour and oat bran with increased content of aventhramides for people suffering from celiac disease or other gluten intolerance
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F24%3A10177245" target="_blank" >RIV/00027006:_____/24:10177245 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/24:N0000080
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ovesné sušenky připravené z ovesné mouky a ovesných otrub se zvýšeným obsahem aventhramidů pro osoby trpící celiakií či jinou lepkovou intolerancí
Original language description
Řešení se týká čistě ovesných sušenek s významně vyšším obsahem unikátních a zdraví prospěšných tří hlavních forem avenanthramidů (AVN-2p, AVN-2f a AVN-2c), které jsou připraveny ze sušeného ovesného sladu. Ten je následně během mletí efektivně rozdělen na mouku a otruby. Řešení se dále týká přípravy ovesné směsi s návaznou recepturou pro výrobu čistě ovesných sušenek. Přirozeně zvýšený nárůst tří hlavních AVNs je pak zaručen definovaným řízeným způsobem sladování ovsa. Benefitem je dále skutečnost, že takto připravené ovesné sušenky, přirozeně obohacené o komplexy avenanthramidů, neobsahují lepek a jsou tak vhodné i pro osoby s lepkovou intolerancí.
Czech name
Ovesné sušenky připravené z ovesné mouky a ovesných otrub se zvýšeným obsahem aventhramidů pro osoby trpící celiakií či jinou lepkovou intolerancí
Czech description
Řešení se týká čistě ovesných sušenek s významně vyšším obsahem unikátních a zdraví prospěšných tří hlavních forem avenanthramidů (AVN-2p, AVN-2f a AVN-2c), které jsou připraveny ze sušeného ovesného sladu. Ten je následně během mletí efektivně rozdělen na mouku a otruby. Řešení se dále týká přípravy ovesné směsi s návaznou recepturou pro výrobu čistě ovesných sušenek. Přirozeně zvýšený nárůst tří hlavních AVNs je pak zaručen definovaným řízeným způsobem sladování ovsa. Benefitem je dále skutečnost, že takto připravené ovesné sušenky, přirozeně obohacené o komplexy avenanthramidů, neobsahují lepek a jsou tak vhodné i pro osoby s lepkovou intolerancí.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
37750
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
PRO-BIO,obchodní společnost s r.o., Výzkumný ústav rostlinné výroby,v.v.i., Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Česká zemědělská univerzita v Praze
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)