All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Oat biscuits prepared from oat flour and oat bran with increased content of aventhramides for people suffering from celiac disease or other gluten intolerance

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F24%3A10177245" target="_blank" >RIV/00027006:_____/24:10177245 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60193697:_____/24:N0000080

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ovesné sušenky připravené z ovesné mouky a ovesných otrub se zvýšeným obsahem aventhramidů pro osoby trpící celiakií či jinou lepkovou intolerancí

  • Original language description

    Řešení se týká čistě ovesných sušenek s významně vyšším obsahem unikátních a zdraví prospěšných tří hlavních forem avenanthramidů (AVN-2p, AVN-2f a AVN-2c), které jsou připraveny ze sušeného ovesného sladu. Ten je následně během mletí efektivně rozdělen na mouku a otruby. Řešení se dále týká přípravy ovesné směsi s návaznou recepturou pro výrobu čistě ovesných sušenek. Přirozeně zvýšený nárůst tří hlavních AVNs je pak zaručen definovaným řízeným způsobem sladování ovsa. Benefitem je dále skutečnost, že takto připravené ovesné sušenky, přirozeně obohacené o komplexy avenanthramidů, neobsahují lepek a jsou tak vhodné i pro osoby s lepkovou intolerancí.

  • Czech name

    Ovesné sušenky připravené z ovesné mouky a ovesných otrub se zvýšeným obsahem aventhramidů pro osoby trpící celiakií či jinou lepkovou intolerancí

  • Czech description

    Řešení se týká čistě ovesných sušenek s významně vyšším obsahem unikátních a zdraví prospěšných tří hlavních forem avenanthramidů (AVN-2p, AVN-2f a AVN-2c), které jsou připraveny ze sušeného ovesného sladu. Ten je následně během mletí efektivně rozdělen na mouku a otruby. Řešení se dále týká přípravy ovesné směsi s návaznou recepturou pro výrobu čistě ovesných sušenek. Přirozeně zvýšený nárůst tří hlavních AVNs je pak zaručen definovaným řízeným způsobem sladování ovsa. Benefitem je dále skutečnost, že takto připravené ovesné sušenky, přirozeně obohacené o komplexy avenanthramidů, neobsahují lepek a jsou tak vhodné i pro osoby s lepkovou intolerancí.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    37750

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    PRO-BIO,obchodní společnost s r.o., Výzkumný ústav rostlinné výroby,v.v.i., Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)